O1G (2.0)

Ti nem unjátok még ezt az egybites, ostoba politizálást?

2019. március 17. - A Budai Simicska . O1G

Mert én nagyon.

Elegem van abból, hogy vagy sorosbérenc migránssimogató, vagy agymosott NER-birka vagyok, nincs átmenet, nincs értelmes vita, csak fekete és fehér van.

Elegem van a felcsúti geciből és az őszödi böszméből, de legfőképp abból, hogy ha bármelyikükkel nem szimpatizálok, akkor automatikusan a másik szekerét tolom, mi több: a másik bérence vagyok.

Elegem van abból, hogy ma a politika nem több annál, hogy ki tudja hangosabban kifejezni a gyűlöletét a másik iránt. Elegem van a kormányból, aki kormányzás helyett az embereket uszítja egymás ellen, és elegem van az "ellenzék"-ből, aki ezt tétlenül nézi végig.

Elegem van a tüntetésekből. Kimegy jó esetben néhány ezer ember (legyünk jóindulatúak, és számoljunk 10 ezerrel, akkor is a kétmilliós város lakosainak 0,5 százalékáról beszélünk!), végighallgat pár dögunalmas beszédet, majd hazamegy, és várja, hogy ettől majd valami csoda folytán valami történik. Pedig Őszöd óta tudjuk, mit is gondol a mindenkori hatalom a tüntetőkről: előbb-utóbb megunják, hazamennek

kepkivagas.JPG

Hát LOL, Orbán már csak egy kávét kér... Forrás

Elegem van azokból is, akik leszarják az egészet, ellenben országos hisztit csapnak mindenféle random jelentékteken faszságból a közösségi médiában, mint például a szurikáta-ügy, az eurovíziós dalfesztivál minden egyes kikúrt évben, vagy hogy valakik zokni-szandálban szállnak fel a villamosra. 

 

De tudjátok, miből van még NAGYON elegem? A primitív, alpári, proli suttyóságból, a bajszos szarból, és az "Orbán egy geci"-ből is. Igen, ez itt most egy coming out: gyűlölöm az O1G-t, méghozzá a kezdetektől. Gyűlölöm, hogy erre van igény, ez megy a Facebookon, ez hozza a kattintást ezért ezt pörgeti a sajtó is... Bezzeg amikor valami értelmes irányba vinném tovább a dolgot, azt már mindenki leszarja, mert jön az új ideig-óráig pörgő őrület.

 

Egy kicsit még jobban gyűlölöm, amióta az "ellenzék" is felkapta a dolgot, hogy ezzel próbálja trendinek beállítani az egyébként ultrakínos performanszait és az annál is kínosabb elmúlt 9 évnyi tevékenységét. Ez már a decemberben csúcsra járó O1G-hype idején kikívánkozott belőlem, sajnos csak az Azonnali tartotta közlésre érdemesnek a gondolataimat (ők is némi gúnyos felhanggal) illetve Szanyitibor reagált rá egy nagy büdös semmit a tumblr-en, úgyhogy sajnos kevesekhez jutott el a lényeg, amit már akkor megszellőztettem:  

Bármennyire jópofa is ez az egész O1G-jelenség, és sok tanulsága is van (ezekről ebben a posztban írtam) a Fidesz ellen vérszegény. Én szeretnék végre túllépni ezen, és csinálni valami értelmeset, mert borzasztó érzés tehetetlenül nézni, ami Magyarországon történik.

Március környékére ígértem, hogy közzéteszem, most pedig elég erősen március környéke van, úgyhogy itt az idő!

Ezt a blogot azért indítottam, hogy a változásért tenni is hajlandó civil honfitársaimhoz szóljak: a politikusok magunkra hagytak bennünket, néhány kivételtől eltekintve kizárólag a saját hatalmi ambícióik vezérlik őket (de még ahhoz is bénák, hogy legalább ezért megpróbálják felvenni a harcot a Fidesszel) és ha tényleg változást szeretnénk, akkor a saját kezünkbe kell venni a dolgok alakítását, mert más nem fogja.

Ez az "O1G 2.0" kódnéven szerveződő gerillamozgalom, nevezzük egyelőre kreatív ellenállásnak. Lesz majd rendes neve és arculata is, de egyelőre ezt csak a bennfentesek tudhatják, mert meglepetéssel készülünk a köztudatba robbanni :) Facebook csoportunk viszont már van: O1G 2.0 - Kreatív Ellenállók

 

Hol rontja el az ellenzék, és hogyan lehetne jobb?

Egy kép többet mond ezer szónál, szóval megpróbáltam egy "infografikán" ábrázolni:

blog_chart_valasztok.png

A kormány meg van győződve arról, hogy a többség mellette áll, és neki ez elég.

Ugyanezt gondolja az ellenzék is, csak külső körülményekre fogja, hogy a Fidesz ugyanakkora támogatottsággal választást tud nyerni, ő meg nem, és valamiért neki is elég ebbe beletörődni és/vagy hinni abban, hogy egyszer majd valami csoda folytán változás lesz.

Az igazság ezzel szemben az, hogy mindkettő hülyeség, ez az egész ennél sokkal árnyaltabb. Persze kényelmes álláspont másokat hibáztatni a saját kudarcainkért, csak ezzel nem leszünk előrébb. A "mindenért Orbán (vagy a választási rendszer, vagy a lakáj-propagandamédia, vagy mittudomén) a hibás" ugyanolyan téves gondolat, mint Soros Györgyöt kinevezni minden bajok okozójának. 

 

Szerintem a változás első lépése, hogy megpróbáljuk megérteni, hogy mennyire káros ez az egybites szekértábor-gondolkodásmód, ami ma általánosságban jellemzi a közbeszédet.

 

A második lépés, hogy megpróbáljuk megérteni magukat az embereket, akik sokfélék, sokféle különböző életúttal, amelyben mindenkinek különböző szerepet tölt be a közélet.

Én saját környezetem, valamint nagy számú Facebook- és Tumblr-poszt illetve komment alapján alapvetően 8 különböző szavazótípust különböztetnék meg. Persze ez még mindig nagyon leegyszerűsítő és általánosító, de mégiscsak több, mint a sokak által használt bináris "felvilágosult, nyugati gondolkodású városi liberálisok" vs "tanulatlan, buta vidéki fideszesek, akiknek ki kell nyomtatni az internetet" (vagy épp "hülye libsik" vs "igazi Magyarok") skála. A későbbi bejegyzésekben fogok még részletesebben foglalkozni velük, de legyen ez a kiindulópont.

Egyébként azt még hozzátenném, hogy ezt az egész blogot vitaindítónak szánom, szóval ha bővítenéd a listát, vagy máshogy látsz valamit, reagálj, normális demokráciát csak közös gondolkodással fogunk tudni építeni. Ha Fideszes vagy, és lenne konstruktív véleményed, annak külön örülnék :)

 

A: Fanatikus kormánypártiak

Egy törpe, de hangos kisebbség, akik szívesen a kútba is ugornának Orbán Viktor után, de legalábbis követik minden egyes pálfordulása után. Velük (a később részletezett ellentéteikkel, a fanatikus orbánfóbiásokkal együtt) nem érdemes részletesebben foglalkozni, mert bármit is csinál a kormány, ők megmagyarázzák maguknak, hogy az miért jó. Arra kell csak odafigyelnünk, hogy ne nagyítsuk fel a jelentőségüket: attól, hogy egy cikk alatt 10 kommentből 8-ban fanatikus kormánypártiak agymenéseit olvasod, az bizony csak 8 darab ember.

 

B: A kormány intézkedéseinek haszonélvezői / az előző kormány intézkedéseinek károsultjai

Ők azok, akikről az ellenzék nem hajlandó tudomást venni, pedig szép számmal vannak. Olyan értelmiségiek, akik egyszerűen jól érzik magukat, és ezt többnyire a kormány intézkedéseinek tudják be: aki a KATÁnak vagy az egykulcsos adónak köszönhetően ma jobban élnek, mint 2010 előtt, esetleg trafikot nyertek 2013-ban... Megtehetik, hogy magán egészségügyi/oktatási szolgáltatásokat vegyenek igénybe, így a saját bőrükön nem érzik például ezeket a problémákat (meg Gyurcsány idején se volt jobb a helyzet) látják viszont, hogy épül-szépül, fejlődik az ország.

Ebbe a körbe tartoznak például azok a devizahitel-károsultak, akik saját felelőtlen vagy csak simán szerencsétlen pénzügyi döntésük következményeiért az akkor hatalmon levő Gyurcsányt okolják, vagy egyszerűen a 2008-as világgazdasági válság során vett az életük negatív fordulatot például mert a munkahelyük csődbe ment (és persze ezért is Gyurcsány a hibás).

 

C: A kormány hasznos idiótái

Disclaimer: nem én tartom őket idiótának, hanem úgy gondolom, hogy a Fidesz tartja őket annak.

Nekik szólnak a bugyuta Soros-kampányok, és az ő nagy számuk teszi lehetővé, hogy a kormány hatalmon tartásával a fő értelmiségi bázist adó B csoportnak jó legyen.

Az életükben a politika kevésbé fontos vagy meghatározó, még az is lehet, hogy rossz körülmények között élnek és utálják Orbán Viktort, csak úgy vannak vele, hogy még a fennálló helyzetnél rosszabb lenne, ha Orbán helyett valaki más lenne hatalmon. Például ha a buzik meg a migráncsok szabadon járkálnának a faluban, és elvennék azt a keveset is, amit a jóisten adott.

"Rohadt nagy gazember ez a Viktor is, leköpném, de azért képben vagyok, hogy mi történik. Nem látod, hogy a tévé is tele van azzal, mennyit robbantgatnak meg erőszakolnak ezek az állatok? Előbb-utóbb Európában ez lesz a mindennapos, már nem egy ismerősömtől tudom, hogy a környékükre német és holland családok költöztek, mert félnek otthon" (idézet egy ténylegesen elhangzott személyes beszélgetésből)

Az ellenzék többnyire ilyennek festi le a Fideszesek többségét, és reménytelennek tartja őket, pedig nem azok, erről lesz majd egy külön bejegyzés.

 

D: A (többé-kevésbé) közömbösök, bizonytalanok és ingadozók

A legnépesebb és legfontosabb csoport, ezért legalább 2 alcsoportot különböztetnék meg:

- D1 akinek összességében politikától függetlenül boldog és kiegyensúlyozott az élete, ezért nem foglalkozik a politikával.

- D2 akinek összességében politikától függetlenül boldogtalan és reménytelen az élete, ezért nem foglalkozik politikával.

- D1.5 az átmenet a kettő között: akinek boldogtalan az élete, de vagy beletörődött és hálás azért, ami van, vagy nem törődik bele, és tesz érte, hogy változzon, de nem az államtól vagy politikai szerepvállalástól várja ezt. 

Bár egy dolog közös bennük, de teljesen különböző hátterű/habitusú emberekről beszélünk. A D1 életét leginkább a munka, család, hobbi/szórakozás/utazás tölti ki, D2-ét pedig a mókuskerék tekerése a túlélésért. Nem érzik a politika hatását a saját bőrükön, ezért nem is igazán foglalkoznak vele, esetleg úgy gondolják, hogy a politika egy negatív dolog, ami csak a gyűlölködésről szól - és ebben tökéletesen igazuk is van, de ez így nincs jól.

Egy szélsőséges példa: bizonyára a második világháború előtt is voltak emberek, akik csak élték az életüket, utazgattak, boldogok voltak, és nem is foglalkoztak a politikával egészen addig, amíg a politika egy a házukra dobott bomba képében megjelent, és abban a pillanatban romba is döntötte az életüket. Okos politikával a háborúk is elkerülhetőek lennének, így nincs igaza annak, aki azt állítja, hogy a politika lényegtelen dolog, ami nincs hatással az emberek életére. Erről is lesz majd egy külön poszt, nem akarom túl hosszúra nyújtani!

 

E: Akik változást szeretnének, de ezt főleg mástól várják, vagy simán félnek

Sajnos ők is rengetegen vannak. Ők azok, akik biztosan elmennek szavazni és van kialakult preferenciájuk (ami nem a Fidesz), de azt gondolják, hogy a demokrácia ennyiből áll, hogy négy évente véleményt mondunk, minden más a politikusok dolga. Esetleg attól tartanak, hogy retorzió érheti őket például a munkahelyükön, ha tüntetni mennek vagy akár ha csak a Facebookon megosztanak egy Németh Szilárdot kiparodizáló videót, ezért csendben tűrnek és reménykednek. 

A változás szempontjából jó, hogy vannak, de sokkal jobb lenne, ha minél többen jönnének inkább át az F csoportba, ahova saját magam is sorolom:

 

F: Akik a változásért tennének, és akár kockáztatnának is

Sokan vagyunk, de nem vagyunk elegen, akik képesek lennénk a komfortzónánkból is kilépni azért, hogy változtassunk a dolgok alakulásán - és sajnos egyre többen vagyunk, akik már olyan szinten kiléptek belőle (vagy tervezik) hogy már az országból is kiléptek, mert nem érzik már magukénak azt.

Őket nem hibáztatom, bevallom, én magam is nagyon sokszor elgondolkodtam már rajta, csak a család tart itt, de amúgy rohadtul magányosnak és nem idevalónak érzem magam - annak ellenére, hogy az internetnek köszönhetően tudom, hogy nem vagyok egyedül.

Erre még visszatérek, mert ez az, amiért ezt a blogot, valamint a már említett Kreatív Ellenállók közösséget is életre hívtam: hogy egymásra találhassanak és közösen ötletelhessenek illetve segíthessék egymást azok, akik a maguk eszközeivel a saját idejükből áldoznának arra, hogy egy jobb országért önkéntes munkát vállaljanak.

 

G: A fanatikus orbánfóbiások

Az első csoport ellentéte, rájuk szintén kár sok szót pazarolni, hiszen bármit csinál Viktor, az rossz.

Sajnos sokan beleesnek ebbe a hibába, ennek ékes példája volt a szocik csúnya beégése a minap. "Eleinte ösztönösen felszólaltunk ellene, aztán kiderült, hogy a saját bázisunk 70 százaléka egyetért vele. Nem biztos, hogy az a legjobb stratégia, ha a saját bázisodat akarod megnevelni" - írja az Index szocialista forrásra hivatkozva, hozzátéve azt, ami nekem is eszembe jutott erről: a kerítésügy.

 

Satöbbi

Ahogy az elején is írtam, ez a lista a teljesség igénye nélkül készült. Az egyes kategóriák között vannak átfedések, és kategórián belül is vannak árnyalatok, ezen kívül egy külön későbbi posztot kitevő több alcsoportból álló kategória azoké, akik közvetetten vagy közvetlenül, meggyőződésből, naivitásból vagy csak érdekből/megélhetésből a NER szövevényes gépezetét működtetik.

Mindez, amit itt leírtam, csak bevezető-kedvcsináló-vitaindító, ami nagyjából bemutatja, hogyan képzelem a jövő közéleti diskurzusait, ami a fent felsorolt csoportok mindegyikét bevonja a vitába, és egy mindenki számára elfogadható értelmes kompromisszumon alapul.

Mivel jól tudom, hogy már egy ilyen hosszú poszt is necces, mert nem sokan szeretnek olvasni, itt most befejezem, és kíváncsian várom a reakciókat, de előtte végszóként annyit még mindenképp le szeretnék szögezni, hogy én nem akarok egy új pártot, és be se lépnék egybe se, nem vagyok senkinek a bérence és jobb szeretném, ha ez így is maradna - én csak egy jobb országban szeretnék élni, és szeretném, ha ez az ország Magyarország lehetne, ezért dolgozom civilként.

Elérsz Facebookon, Instán, Tumblr-ön, meg persze a már említett FB csoportban és e-mailben is.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://o1g2.blog.hu/api/trackback/id/tr3714677564

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

leponex 2019.03.18. 09:15:14

a., "gyűlölöm az O1G-t, méghozzá a kezdetektől."
b., "Bármennyire jópofa is ez az egész O1G-jelenség, "
c., "Ezt a blogot azért indítottam, hogy a változásért tenni is hajlandó civil honfitársaimhoz szóljak...
Ez az "O1G 2.0" kódnéven szerveződő gerillamozgalom, nevezzük egyelőre kreatív ellenállásnak."

Világos üzeneted van, gyűlölöd a jópofa 1.0 'jelenséget', mert nem hogy eredménnyel nem jártatok vele, de a 'normális' választók előtt tovább amortizálódtatok.
Legyen akkor a 2.0, hátha ...
Oszt egy idő múlva- mivel értelmes emberek számára változatlanul nem lesztek vállalhatóak - jöhet a 3.0, ....
i tak dalse...

De ha nektek ezt jelenti "a jövő közéleti diskurzusa", ám legyen :)

conchita wurst 2019.03.18. 09:24:42

Ez nem politizalas, politizalasnak azt hivjuk, ha valaki aktiv: mediat vasarol, manipulalja a nepet, vezeti a kozossegeket.

Te azt hitted hogy a blogfirkaszat politizalas?

luis5 2019.03.18. 09:43:34

Magasan kvalifikált értelmiségi vagyok 4 gyerek+vállalkozás nem voltam és leszek párttag és a megélhetésem nem politikafuggo. A sorosítás nem nekem szól de bármit megteszek hogy az ellenzéket távol tartsam a hatalomtól. Miért? Mert sokkal jóiban élünk mint 10 éve.
Változásról írogatsz de pontosan mi is változna? Nem kockaztatok

dunántúli gyerek 2019.03.18. 09:45:58

@luis5: pontosan

Az ellenzeknek persze valamivel tartani kell a lelket magaban, ez most eppen az, hogy Zorban csak azert nyer mert elfoglalta a sajtot migrikrol hazudozik, es kulonben is csalas.
Mintha 2014ben nem vertek volna meg oket ugyanugy, vagy akar egy millimeterrel is jobban allnanak most.

Szanalmas banda, annal jobb minnel tovabb marad Orban.

LucretiaBorgia 2019.03.18. 09:48:58

A Bloggernek: Minden kezdet nehéz. Fel ne add ! Szívemből szólsz. Nagyon jó a poszt. De készülj fel, hogy itt is megjelennek a bértrollok. Használd bátran a moderálás funkciót !
Tetszik a kezdeményezés!
Valahogy el kell kezdeni. A linket kiteszem a blogunkra.
Egy D kategóriás.

Pipas 2019.03.18. 09:51:44

"Pedig Őszöd óta tudjuk, mit is gondol a mindenkori hatalom a tüntetőkről: előbb-utóbb megunják, hazamennek. "

Nem öreg, az őszödi beszédből legfeljebb azt tudhatod, hogy mit gondolt Gyurcsány Ferenc. Azt, hogy mit gondolt más nem tudhatod a beszédből. Gyurcsány még csak nem is állította, hogy a mindenkori hatalom ugyanazt gondolná mint ő.

2019.03.18. 10:12:13

Sajnos ha amagyar politikusokat nézzük akkor mindegyik hataloméhes lopós gazember. Anno kádár korszakban egy párttitkár örült ha egy nyaralóra valót összehozott. Most egy hasonló fideszes milliókat lop el. Parlamenti gazemberekről meg regényeket lehetne írni mennyire aljasok. Ha valamikor a történelem könyvekbe bekerül ez az idősszak úgy fogják jellemezni hogy a komcsikat megelőzve a fidesz lopta szét legjobban az országot.
Sajnos ameddig ennyire birkák a magyarok és hagyják magukat ennyire befolyásolni a többség meg nem megy el szavazni semmi nem fog változni.

Nincs közöttünk csicska 2019.03.18. 10:13:43

@Tiktak58: Nekem tokmind1 mennyit lopnak.

Ha annyival emelkedik a ber mint az elmut8ban, tolem 5x ennyit is lophatnak.

TSandor Toth 2019.03.18. 10:18:43

Azért az elég beszédes, hogy az MSZP főembere ahelyett, hogy a pártját igazgatja itthon és készül a következő o.gy. választásra az EP választáson indul. Kimegy langyulni? A másik meg a feleségét küldi. Biztos, hogy a suszter felesége is tud cipőt csinálni? Még az is lehet, hogy igen mert még sose próbálta!

Nincs közöttünk csicska 2019.03.18. 10:21:01

@TSandor Toth: Ezek mindenhez ertenek. Karacsony pl. miert nem jo fopolgarmester jeloltnek? Miniszterelnok jeloltnek tokeletes volt.

"A másik meg a feleségét küldi. Biztos, hogy a suszter felesége is tud cipőt csinálni?" - mert Qrcsany aztan tudott, igazi zseni volt.

Anita Nagys 2019.03.18. 10:21:16

Hiaba irsz barmit - meggyozhetetlenek...)

2019.03.18. 10:21:24

@Nincs közöttünk csicska:
Az a baj hogy egy dolog hogy mennyit emelkedett a bér. De ha beteg leszel melyik lepusztult kórházban tudnak majd ellátni.Mert csili vili taós közpénzen fenntartott ezerszer túlárazott stadionok épülnek.
De más semmi. Orvosok nővérek stb akikre szükségünk lenne alig mert ugye Őket nemtudják megfizetni.
Lehetne sorolni órákig hogy mi van még eltolva ebben az országban.

Nincs közöttünk csicska 2019.03.18. 10:24:11

@Anita Nagys: Szerintem az allamcsod hoz igenytelen dolgokat, nem a berek duplazodasa.

Nincs közöttünk csicska 2019.03.18. 10:25:16

@Tiktak58: Pont annyira lepukkantak a korhazak, ahogy azt 2010 elott megszokhattuk, igaz, a dokik azota 3x, a noverek 2x annyit keresnek.

ha ha ha

Pipas 2019.03.18. 10:29:37

"Elegem van a kormányból, aki kormányzás helyett az embereket uszítja egymás ellen, és elegem van az "ellenzék"-ből, aki ezt tétlenül nézi végig."

A legnagyobb gyűlöletkeltő éppen az ellenzék. Egy évtizede másról sem beszélnek, mint arról, hogy az ördöggel is összeállnának, hogy a fideszt megbuktassák, hogy minden fidesz szavazó agyhalott, hogy a kormány egy bűnszövetkezet.

Elég beleolvasni ezekbe a blogokba és a hozzászórlásokba alattuk, hogy lássuk kik gyűlölködnek, kik keltenek gyűlöletet.

Pipas 2019.03.18. 10:33:32

@Tiktak58: "De ha beteg leszel melyik lepusztult kórházban tudnak majd ellátni.Mert csili vili taós közpénzen fenntartott ezerszer túlárazott stadionok épülnek."

Butaság, ha a stadionokra fordított pénzt az egészségügyre költenék, akkor semmit sem vennél észre belőle. Országos dolgokba akarsz beleszólni, miközben gőzöd nincs arról, hogy mi is a helyzet.

Alárulom neked öregem. Egy átlag német egymilliót fizet adóba minden hónapban, egy átlag magyar meg cirka százezret (erősen kerekített értékek). Közben te azon erőlködsz, hogy miért nem olyan a magyar kórház mint a német. Hát ezért.

kocsisj 2019.03.18. 10:38:06

Abban nem értek egyet, hogyha Neked nem stimmel az O1G (ami egyébként tök igaz), miért ezen a néven indítasz új fórumot. Na mindegy.
Orbán szerintem egy tehetséges, de végtelenül hatalomcentrikus emberke, akinek emiatt sem elvei, sem erkölcsi gátja nincs. Ezt a 30 év alatt tökéletesen bizonyította. A politikai paletta minden színében játszott már, 1994-től sűrűn váltogatva. Az ilyen "politikusokat" még a partvonal közelébe se szabadna engedni. Ha egy embernek sem elvei, sem erkölcsi érzéke nincs legfeljebb kecskét vezessen a rétre.
Nem mintha a Gyurcsány sokkal jobb lenne, de "hozott anyagból dolgozunk" (de őrá se szavaztam meg szavaznék).
A Jobbikkal nem szimpatizálok (kutyából nem lesz szalonna), a Momentum meg még egy kezdemény, amiből nem tudjuk mi lesz. Lehet egy új Fidesz, amitől az Isten mentsen minket, ha végre megszabadulunk tőlük, vagy el is tűnhetnek ebben a politikának nevezett mocsárban. Az LMP egy csődtömeg.
Tehát? Marad a ?
Valószínűleg a Márki-Zay féle megoldások lehetnének alternatívák. Mire gondolok? Én egy Pest környéki kisebb településen élek (8000 lakos), ahol az emberek nagy része ismeri egymást. Itt a polgármester választáson nem a plakátok számítanak, hanem az adott emberek. Lehet óriás plakátja, ha tudja a falu róla, hogy 1G, biztos nem választják meg. Ez az egész országra igaz. Ne pártkatonákat indítsanak a helyhatóságin, hanem fogadják el az ottani értékrendet. Ha ez országos szinten működne, belebukna a Fidesz. Azt nem tudják felfogni az emberek, hogy a Mészáros most éppen 200 milliárdot lopott, mert nem az ő dimenziójuk. A helyi sz.rháziakat és tolvajokat azokat ismerik, nem véletlenül a többség függetleneket választ.
Talán ez lehetne egy út...

Ma Baker 2019.03.18. 10:39:24

Csak a normális emberek kategóriáját hagytad ki a cikkből, akiknek a családjuk az első és egyetértenek az EU tagállamok nagyobb fokú szuverenitásával, ha már megdolgoztunk érte 1000 éven át.
Mivel a komplett ellenzék leszarja a családokat és gátlástalan globalizmust/internacionalizmust tol ezért nem kérdés, hogy hova szavaz az az ember akinek kicsit is fontos a saját élete/családja és nem csak a bulvárpolitizálás és az ideológiák.

Nagykörúton túli magyar 2019.03.18. 10:43:03

@LucretiaBorgia:
"De készülj fel, hogy itt is megjelennek a bértrollok."

meg is jelentél...

2019.03.18. 10:44:48

@Pipas: Egy átlag német fizetése odébb van mint az átlag magyaré. Fizetéshez mérten kéne nézni a befizetést.
Ha nem stadionok épülnének és nem taó pénzből fenntartva akkor nem kellene legalább a gyógyszert a wc papírt stb magadnak vinni a kórházba. Talán nem deszkalap lenne a kifeküdt matrac alatt stb Ingyenes lehetne a fogászat lehetne megelőző szűréseket végezni az átlagpolgárok részére is stb.. Hatvanban miért is mondott fel az összes betegszállító? mert ugye olyan sokat emelkedtek a bérek.
Ezeknek lenne értelme. Csak az egészségügyből nem lehet egyenlőre annyit lopni mint egy stadion építésből.

Nincs közöttünk csicska 2019.03.18. 10:45:23

@kocsisj: Szamolni kene kicsit.

Megbukna a Fidesz, de qrva jo lenne. 1990-2010ben evente atlag 1%-kal emelkedett a realber (az adossag kisse gyorsabban). 2010 ota atlag 6% a realber emelkedes.

www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_eves/i_qpt007.html

Legyen akkor Zay a kiraly, ja nem, remelem evszazadokig megmarad a fideSS diktatura.

TSandor Toth 2019.03.18. 10:52:32

@kocsisj: tévedsz. Az o.gy választáson az egyéni választókerületekben nyerte meg a Fidesz a választást és nem párt listán.

kocsisj 2019.03.18. 10:55:10

@Nincs közöttünk csicska: Hogy Te hogy éled meg a mostani időszakot az a Te dolgod. Azt hiszem a blog írója pont ezt próbálta tudatosítani, hogy van fekete meg fehér, de közte tömérdek árnyalat. Azt gondolom ennél az "aki nincs velem az ellenem van" szemléletnél még a Kádár is okosabb volt!

kocsisj 2019.03.18. 10:59:07

@TSandor Toth: Hogy erről mit gondolok azt hagyjuk, nem akarok ebbe az utcába bemenni, mert felesleges.

Nincs közöttünk csicska 2019.03.18. 11:01:03

@kocsisj: A valosagban semmilyen arnyalat nincs, vannak Orbanek, meg van a DK es az Europai Egyesult Kalifatus, Feri ferjevel a bolgar kommunistaval es a hordalek partokkal.

kocsisj 2019.03.18. 11:13:51

@Nincs közöttünk csicska: Nem tudom eldönteni, hogy Te az A vagy a B vagy, de valószínűleg a B. Ez egyébként megint az 1bites szint. Az a Fideszre szavazó, amelyik nem látja be, hogy itt ordas nagy korrupció és lopás folyik és elintézi azzal, hogy neki most sokkal jobb mint a Gyurcsány alatt volt, azzal nem kívánok vitatkozni. Az első hozzászólásomban írtam elvekről meg erkölcsről. Akinek ez nem számít, azzal nem kívánok semmilyen vitát, mert nem vagyunk egy kiinduló ponton. A kiinduló pont csak az lehet, hogy hogy lehet jobb az országnak és a benne lakóknak.
Hogy tisztázzuk, én sem kívánok egy szír vagy afgán menekültet sem az országban, de legalább ennyire nem tetszik, hogy a budapesti lakások nagy részét kínaiak meg oroszok veszik meg. Köztudottan egyik sem a visszafogott erőszakmentes nép. Ezt valahogy az Orbán-oldal mindig szőnyeg alá söpri.

Minden ballib bérretteg 2019.03.18. 11:16:38

A kormány uszításáról beszél, mikor O1G az összes mondanivalója az ellenzéknek.
Miközben ő maga is arról beszél hogy hülyék, és megtévesztettek támogatják csak a kormányt.
Pedig csak azt kéne felismerni, hogy azok támogatják, akik azt gondolják jó okkal, hogy könyebb és biztonságosabb, kiszámíthatóbb az életük, mint volt a ballib elkúrás alatt.
Na meg azt is fel kéne ismerni, hogy ezen szavazóbázis sértegetésével, csak önnön magát degradálja, hitelességét veszíti, éppen mint a többi uszító és gyűlöletkeltő a ballibeknél, akkor is ha kevésbé vérsszájú.

Ellenállást meg hajcihőt pedig csak hiteles alternatíva felállításával, és támogatottsággal tudsz elérni. Egyik sincs.

De rendes leszek és az alapvető tévedéseid felsorolom:

- A gyűlöletet mindkét oldal kelti, jelenleg sokkal inkább a ballibek.

- Fanatikus kormánypártiak éppúgy vannak mint fanatikus ellenzékiek. Számuk elhanyagolható. A többség a kisebbik rossz elve mentén dönt. Kőkemény tapasztalati úton.

- 2002-2010 között a ballibek elkúrták. Válság elött, alatt, és után is az EU legszarabb gazdasági mutatóit produkálták. Ennek tagadása, mentegetése, csak az elvakult ballibek feladatköre.

- Soros tényleg támogatja a bevándorlást. Ez EP-ben tényleg ül általa listázott, és megbízhatónak titulált 226 darab képviselő, akik az illegális migrációt és országunk szapulását végzik. (Sargentini, Verhofstadt, Timmermans, ...) legacy.gscdn.nl/archives/images/soroskooptbrussel.pdf

- Nincsennek közömbösök. Mindenkinek van véleménye, csak valaki szarik elmenni szavazni. A többségi álláspont nagyjából éppen az, ami a szavazófülkékben kifejeződik a nem szavazók körében is.

Jacob von Gibbs 2019.03.18. 11:18:20

@LucretiaBorgia: csatlakozom , végre egy normális megközelítés, hajrá, ha lesz időm még írok is hozzá

Nincs közöttünk csicska 2019.03.18. 11:19:45

@kocsisj: Senkit nem erdekel, mit beszel az agyonvert lippsi sajto a korrupciorol. Vot zod dosszie, vot feri dosszieja, simicska dosszieja, keller laca nyomozasa, nem derult ki az egvilagon semmi.

Azaz maradjunk annal, ami a valosagban letezik:

1990-2010ben evente atlag 1%-kal emelkedett a realber (az adossag kisse gyorsabban). 2010 ota atlag 6% a realber emelkedes.

www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_eves/i_qpt007.html

kocsisj 2019.03.18. 11:29:47

@Nincs közöttünk csicska: Biztos, hogy B, ezzel Veled a vita bezárva!

Nincs közöttünk csicska 2019.03.18. 11:32:59

@kocsisj: Vita? Szerinted te vitaztal? Milyen korrupciorol beszelsz?

Nincs közöttünk csicska 2019.03.18. 11:39:51

@ami szabad: Senkit nem erdekel, mit beszel az agyonvert lippsi sajto a korrupciorol. Vot zod dosszie, vot feri dosszieja, simicska dosszieja, keller laca nyomozasa, nem derult ki az egvilagon semmi.

Milyen korrupciorol beszelsz?

cavalry 2019.03.18. 11:40:46

Millió sebből vérzik az elképzelés. Nagyon komoly tévedésekre adott eddig is alkalmat (pld. a közgazdaság tudomány ezt elkövette) hogy az emberek viselkedését racionális, észszerű, logikus gondolkodásként képzelte el. ez bebizonyosodott hogy tévedés, a "viselkedési közgazdaságtan" által kapott Nobel díjak is ezt tükrözik. A marketing magas szintű ismerete is ezt bizonyítja, hogy az emberek nagy tömegei irracionálisan "gondolkodnak" amit nem nevezhetünk gondolkodásnak. A valóságban nagyon kevés feltételt tud egy időben feldolgozni az átlagos ember, így nem is talál fel semmit csak az emberek egy két tíz ezreléke, a többiek nem nevezhetők kreatívnak, vagy gondolkodónak. Következtetés: minden racionális érvelés értelmetlen, nincs tartós eredménye, a bonyolultabb dolgokat ezer okból nem érthetik meg az emberek, így eredményre csak az irracionális lépéssorok vezethetnek. A forradalmak kitörése sem volt racionális, a Bastille megrohamozása is egy félreértésből adódott. Tehát felejtős az egész levezetésed, az eredménye nulla. Próbálkozz újra :)

cavalry 2019.03.18. 11:50:15

@Nincs közöttünk csicska: Gyors elégedettséget lehet csinálni bármikor. A probléma később érkezik. Ez egy "Titanic", és még ott is lehetett hegedülni az utolsó órákban és megenni a lazacos szendvicset ezüst készlettel. A vicces az volt aki a zsebébe tömködte az ezüst étkészletet - mert az értékes -, így zuhanó bomba sebességével ment 5000 méter mélyre, ahol az ezüst ma is megvan (ő nem). Te csak igyál igazi kisüsti szilvapálinkát az épp agyúak meg elmennek a francba mert csak egy életük van. Majd hazajönnek szabadságra a Balaton mellé. Nem számít hogy aki itt marad kire szavaz meg mikor tüntet és mit beszél. A Titanic már megdőlt. Ez egyébként már 30 éve is így volt, csak lassan telik meg vízzel, de telik - idiótákra nem lehet bízni egy hajó vezetését. A vicces fiúk az ezüsttel együtt is ugyanoda fognak jutni ha ez vigasztal bárkit a hajón.

Minden ballib bérretteg 2019.03.18. 11:51:34

@kocsisj:

"A kiinduló pont csak az lehet, hogy hogy lehet jobb az országnak és a benne lakóknak. "

Ezzel mindenki egyetért. Éppen ezért nyer a Fidesz, mert a ballib alternatíva bebizonyította hogy regnálásuk alatt minden rosszabb.
Azaz csak olyan változás jöhet szóba, amelyik nem tartalmazza a ballib elkúrókat, és SZDSZ-es maradványokat.

Mert ha bennük bízol, ilyen erővel abban is bízhatsz, hogy a Fidesz holnaptól megjavul.

eßemfaßom meg áll 2019.03.18. 11:54:55

@Tiktak58: "Fizetéshez mérten kéne nézni a befizetést."

A CT gép ára nem a magyar fizetéshez igazodik, ugyanannyiba kerül a német kórháznak is mint a magyarnak.

Pipas 2019.03.18. 11:58:13

@Tiktak58: "Egy átlag német fizetése odébb van mint az átlag magyaré. Fizetéshez mérten kéne nézni a befizetést."

Miért is? Befolyik a 100 000 forintos befizetésed az egészségügybe, te pedig azt mondod, hogy 1 milliós vásárlást kellene csinálni belőle, mert "a fizetéshez kellene nézni" a befizetést?

Próbáld meg felfogni amit írtam! Ízlelgesd, elemezd a mondatokat! Ha nem érted esőre próbáld újra! Ha egyedül nem megy kérj segítséget!

nnnnnnnn 2019.03.18. 11:58:33

én az ellenzéket unom. ezt a cikket is már elolvashattuk 2010 óta harmincsoron pepitában. illetve tulajdonképpen bármelyik ellenzéki véleménycikket, blogot elolvashattuk már hatvanezerszer. ugyanúgy semmi mondanivalója egyiknek sem, azon kívül hogy zavarjuk el a zorbánt, meg milyen rossz itt most orbánc uralma alatt élni. megoldásokról még sose irtak az ellenzékiek blogposztokat. ezért nem szavaz rájuk senki. megoldásokat mindig pont a zorbán kínál. családvédelmi ákcióterv, határkerítés, stbstb. libsik max nyüszögnek.

Gazz 2019.03.18. 11:58:58

Te figyelj, azért az feltűnt neked a fene nagy gyűlölet közepette, hogy az írásod csak az ellenzéki médiában tudott megjelenni?
A közbeszéd nem véletlenül tart itt, ahol, és ebben az ide is irogató és téged most látványosan támogató fidesztrolloknak legalább akkora szerepe van, mint Bayernek, meg a lovagkeresztjének.

Ad Dio 2019.03.18. 12:02:27

Közvetlen(ebb) demokrcia.

Nincs más megoldás.

Gondold végig és belátod.

A szekértáborok megmaradnak, a középosztály-elit érdekeinek elválása következtében nemhogy gyengül, de erősödik majd a polarizáció... hacsak...

Pipas 2019.03.18. 12:06:35

@Tiktak58: "Ha nem stadionok épülnének és nem taó pénzből fenntartva akkor nem kellene legalább a gyógyszert a wc papírt stb magadnak vinni a kórházba. Talán nem deszkalap lenne a kifeküdt matrac alatt stb Ingyenes lehetne a fogászat lehetne megelőző szűréseket végezni az átlagpolgárok részére is stb.."

Nos igen, pont erről beszélek. Azt hiszed, hogy a stadionok árából mindenre jutna, lenne gyógyszer, lenne ágy, lenne ingyenes fogászat is. Nem lenne. A stadionok árából ez mind nem jönne ki.

Nincs közöttünk csicska 2019.03.18. 12:09:58

@cavalry: Gyors elegedettseget meg egy lippsi kormany is tud csinalni, adossagbol, csinalt is. Aztan belealltak a foldbe.

"Te csak igyál igazi kisüsti szilvapálinkát az épp agyúak meg elmennek a francba mert csak egy életük van."

Nana, mindenhonnan nagyobb az elvandorlas Ausztriat is beleertve.

www.indy100.com/article/map-europe-number-people-living-abroad-emigration-jakub-marian-7556876

I_Isti 2019.03.18. 12:16:53

"A második lépés, hogy megpróbáljuk megérteni magukat az embereket, akik sokfélék, "

vs.

"Én saját környezetem, valamint nagy számú Facebook- és Tumblr-poszt illetve komment alapján alapvetően 8 különböző szavazótípust különböztetnék meg. "

Egy mondattal később. Ez kb. azt jelenti, hogy nálad a _nyolc_ az már sok.

kocsisj 2019.03.18. 12:19:40

@Minden ballib bérretteg: Úgy látom Te csak írsz, de nem olvasol. Végigsoroltam, hogy kiket látok és milyennek. Ha meg hiszel a Fidesz megjavulásában, olvass inkább Grimm-meséket, azokban több a realitás.

Nagykörúton túli magyar 2019.03.18. 12:23:20

@eßemfaßom meg áll:
"A CT gép ára nem a magyar fizetéshez igazodik, ugyanannyiba kerül a német kórháznak is mint a magyarnak."

Ezeknek magyarázhatod. Az IMF hitelből kb. 20.000 (azaz HÚSZEZER !!) CT gépet vehettünk volna. Azaz az összes magyar település, még a pár házból álló is, kaphatott volna belőle átlag 6-7 darabot! A pénzt megkaptuk kérem! Aztán Orbánék alatt kellett visszafizetni! Keressék a gépeket az akkori kormánynál!

A mostani kormány ennek a pénznek az alig látható részét költi csupán stadionokra. Olyan stadionokra például, amelynek nézőtere már évtizedek óta le volt zárva, mert ÉLETVESZÉLYES volt! Mert ezt hagyták ránk! Te kivinnéd a családodat ilyen stadionba szórakozni, ahol összeomolhat alattatok az egész?? Mert a libsik ezt várják el...
Nevetséges, hogy egy egykor annyira sikeres sportágunkat így lezüllesztettek fél évszázad alatt a balfaszok, és a végére nem maradt egy olyan stadionunk sem, ami pl. az UEFA által elfogadott lett volna egy európai mérkőzés megrendezésére. Pedig Európában lennénk, vagy mi.

Kivlov 2019.03.18. 12:34:23

Erről van szó. Ezt mondom évek óta, hogy érdemi alternatíva kell. Az ellenzéknek nem orbánozni kellene, meg MTVben fetrengeni.

Az országnak egy tényleges jobboldali gazdaságpolitika kellene: kis adókkal, olcsó, hatékony Állammal, vállalkozásbarát környzettel, minimális szoc rendszerrel. Más kérdés, hogy egy ilyen kormányt sosem választana meg a maroktartó magyar.

Androsz · http://migransozo.blog.hu 2019.03.18. 12:37:56

Egyetértek, nekem is elegem van abból, hogy én is hol fideszbérenc vagyok, hol libsi csökevény, csak azért, mert nem mindenben gondolkodom egyformán, és nem mindig egyformán valamelyik egybites kommentdroiddal.

A felosztás ezért nem elég jó modellje a valóságnak. A politikai mozzanatok, döntések, tervek megítélése nem szükségképpen egyforma egy adott emberben. Van, ami nekem tetszik, és van ami nem, a kormány döntései közül. De egyetlen döntés is lehet olyan, hogy egy része jónak látszik, egy része esetleg kétséges, egy része pedig elhibázott. Az egybitesek csak trollkodnak, kényszeresen azzal töltik az idejüket, hogy mindenkit gyaláznak, néhány hívószóra reagálva, ennél a szomszéd három éves kislánya is intelligensebben viselkedne. De ezek a majmok elrontják az ember kedvét, elveszik a teret az esetleg kibontakozást is megérni képes vitától.

A posztok írói LUSTÁK. Ha folyamatosan törölnék az ostoba, tartalom nélküli, személyeskedő civakodásból álló kommenteket, és/vagy bekapcsolnák az oldalon a személyes moderálási opciót, akkor egy-egy poszt után értelmes beszélgetés formálódhatna. Jó lenne már, ha terjedni kezdene ez a szokás. Mert nekem nagy szükségem van Orbánra, mert néhány kormánydöntés kövezetes véghez vitele az én érdekem, de epedve várom, hogy az ellenzéknek mikor lesz már két értelmes mondata ugyanabban a hónapban. Mivel egyedül szemlátomást nem képesek még egy iránymutató gondolatot sem kidolgozni – szinte már az sem érthető, hogy minek vesznek részt a politikában egyáltalán –, odafigyelhetnének egy-egy értelmes, szélsőséges, zsigerből kormányelleneskedéstől mentes posztra és a hozzájuk fűzött megjegyzésre.

@Pipas: "Öreg", a poszt nem az őszödi beszédről, hanem Őszödről, mint emlékezetes belpolitikai eseménysorozatról tett említést. Ez az "Őszöd" akkor kezdődött, amikor az őszödi beszéd nyilvánosságra került, és egy csomó – de nem elég – feldühödött ember a Kossuth térre ment. Gyurcsány biztonságban érezte magát, hiszen a rendvédelem, mindenkori kötelességéhez híven, vigyázott rá. És ezért kijött belőle az arrogáns pofátlanság, amivel a vagyonát is megszerezte, és beszólt a sorfalon kívüli, nagyrészt tehetetlen ellenségeinek. Most már tudjuk, hogy a persze példaadóan nyugati, demokratikus, liberális és európai Franciaországban a gátlástalanul és értelmetlenül pusztító söpredék sem tudja megingatni egy viszonylag gyengekezű elnök hatalmát a saját tombolásával, de a demokratikus népképviseleti rendszert azok agyalták ki, akik nem akartak folyton a hatalmuk megtartásával vesződni, ráér az négyévente is, és a nyugati pénzemberek a francia elnököt nem érzik szükségesnek hátbatámadni. (Ez természetesen antiszemitizmus. Vagy ha nem ez, akkor az ellenkezője az. Hogy miért is, azt én nem tudom megmondani, de más sem szokta.)

lenörd hofstadter 2019.03.18. 12:38:38

Annyira vicces, hogy a sok agyalágyult fideSSbarom örül annak, hogy emelték a fizetését X összeggel, miközben nem fogja fel az egyszerű sötét narancsködben úszó agyával, hogy a másik oldalon a szépen bújtatott áremelkedésekkel meg kivettek a zsebéből 5X-et.
Egy egyszerű agyú fideSSbolseviknek nem tűnik fel, hogy 10 éve a Gyurcsányi elnyomás alatt egy kígyóuborka volt 150 Ft és 40-50 dkg, most a kígyóuborka 250-300 Ft, és jó ha van 20 dekás. Már a nagybani piacosok is a silány árut hozzák Magyarországra, mert csak azt tudják eladni a csóró népnek.
De örül az állatja viktornak, mert emelte a fizetését havi húszezerrel.

Kivlov 2019.03.18. 12:41:38

@lenörd hofstadter:
Nem érted: a kígyóuborkát nem kötelező megvenni. És még sok mást sem. A lényeg ott van, hogy az ember kicsit jobban eldöntheti, hogy mire költi a fizetését. Nem adózza le már azelőtt, hogy megkapta volna.
Ja, és ez csak egy kis része a történetnek. Az a havi meg közel havi 150 :D

kemény keleti kommentelő 2019.03.18. 12:42:04

Fideszes vagy.

Tudtál írni a trafiknyertesekről, akik mennyire jól jártak, de nem tudtál a trafikvesztesekről, akiktől ellopták a trafikjukat, vagy tönkrement a boltjuk a dohányárusítás tiltása miatt.
Írtál orbánfóbiásokról, de még mindig nem tudsz gyurcsányfóbiásokról írni.

Nem sorolom, de te egy fideszes szarjancsi vagy, aki csak az ellenzéket alakítja, mint sokan mások.
Uncsi.

Nincs közöttünk csicska 2019.03.18. 12:42:19

@lenörd hofstadter: Ez van, tobb arabot kell behozni, akkor talan meglehet az 1/3 a lippsiknek.

Nincs közöttünk csicska 2019.03.18. 12:46:52

@kemény keleti kommentelő: szerintem jo a trafikrendszer, engem mondjuk nem nagyon erdekel, kinek ment tonkre a trafikja

sokkal kulturaltabb lett

Kivlov 2019.03.18. 12:48:01

@lenörd hofstadter:
Arról nem beszélve, hogy az uborka áremelkedéséről miért orbán (vagy az épp aktuális kormány) tehet? F*szért kell mindig mindennel másra mutogatni?
Annyi az uborka, amennyi, ha nem tetszik nem veszed meg. Ha sokan nem veszik, majd adja olcsóbban. De mivel van miből, így ennyiért is megveszik és kész!

Faszerkezet 2019.03.18. 12:49:31

@lenörd hofstadter:

Erről egyszer én is olvastam. Állítólag a Mátrában volt egy titkos fideszgyűlés, ahol a kígyóuborka súlyát határozták meg a jövőre nézve.... Orbán először 30 dekában akarta maximalizálni, de szíjártó lebeszélte, hogy legyen max 20 deka, a különbözetből meg építenek stadiont...

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.03.18. 12:49:43

Ilyen a demokrácia.

Kevés embernek van határozott politikai álláspontja, értékrendje, még kevesebben olvasnak programokat.

A nagy többség érzelmi alapon szavaz. Ehhez meg pont a "kiirtanak mindenkit a migránsok" és a "mindjárt jönnek az orosz csapatok" típusú marhaságok kellenek.

cavalry 2019.03.18. 12:52:31

@Ma is mentek gecizni?: Akinek a labdarúgás és a stadionok fontos kérdés, - és hasonlóképpen az egész élsport- , annak komoly kihívásokat jelent a gondolkodás. Ha a sport egy adott országban jó üzlet (állami támogatás nélkül) akkor szuper, csinálja valaki ha ebből akar profitot. De egyébként semmi értelme erre közpénzt költeni kivéve ha el lehet lopni az arra kijelölteknek és akkor a pénz elindul hosszú útjára. De minek ehhez stadion? Utalják ki a pénzt bármilyen okból, lepapírozzák és kész, viszont nem kell hozzá sok ezer tonna beton. Minek? Azt üzemeltetni is kell. Legyen rá törvény hogy a költségvetés x %-át az aktuális miniszterelnök annak oszt ki akinek akar, hivatkozva a saját elgondolásának a helyességére és ennyi is volt a móka. Így minimum a közpénz 50-75%-a, ami a felesleges hülyeségekre költődik megtakarítható. Igaz? Aki meg stadiont akar építsen a saját pénzéből vagy gyűjtse össze az adakozó idiótáktól azután üzemeltessék is. Pld Hosszú Katinka produkciója ugyanígy értelmetlen vállalkozás - fizesse az akit ez érdekel.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.03.18. 12:53:14

A pénteki ellenzéki gigatüntetésen nelem az a rész tetszett a legjobban, hogy:

műsorvezető: Énekeljük el most az európai himnuszt!
részeg hang: Orbán, takarodj!

cavalry 2019.03.18. 12:54:18

@MAXVAL bircaman közíró: Elvétve ugyan de néha nem írsz marhaságokat. Ittál valamit?

kocsisj 2019.03.18. 12:55:02

Én azt nem értem, hogy tényleg ilyen hitvány nép a mienk, hogy mindig csak a sz.r meg a sz.rabb közt választhat? Tudom, erre azt mondjátok, hogy Merkel mami bezzeg beeresztette a tömérdek migráncst. Bele is buknak. De nem tudok Merkel Mészárosáról, vagy Simicskájáról, vagy a Deutsche Bank alapítványairól, pedig, ha lennének, biztos tudnánk róla, mert ott a közmédia nem 1bites. Orbán szintű fertő utoljára Berlusconi volt, de ő ellene meg jelenleg rendőrségi vizsgálat folyik. Mert ott is az ügyészség valószínűleg független. Itt az egész kormányzással van probléma, s aki ezt nem érzi, az valószínűleg nem akarja. Az élet nem csak kenyérből és pálinkából áll, a keretek nagyon meghatározók. És itt lassan már nincsenek keretek. A "Pipás"-nak üzenem, hogy csapja hozzá a stadionokhoz az óriásplakátokat, meg a vadászházakat meg a .... a végtelenségig és rögtön lenne CT, WC-papír, orvos és nővér fizetés.

Minden ballib bérretteg 2019.03.18. 12:56:24

@kocsisj:

Már boccs, de éppen azt írtam, hogy semmivel sem esélyesebb, hogy a ballib elkúrók kezdenek el felelősen kormányozni, mint hogy a Fidesz.

Én egyikben sem hiszek, és éppen te vagy az, aki bizalmat szavaznál a ballib elkúróknak újra és újra és újra.

Gazdaságilag meg a Fidesz ezerszer jobb, mint a ballib elkúrók voltak.
Ezért nyernek.
Ilyen egyszerű.

Nincs közöttünk csicska 2019.03.18. 12:57:17

@kocsisj: "Én azt nem értem, hogy tényleg ilyen hitvány nép a mienk, hogy mindig csak a sz.r meg a sz.rabb közt választhat?"

2018ban az EU legmagasabb GDP novekedese Mo-n volt.
2017ben az EUban Mo-n nottek a leggyorsabban a berek.

Tehat a szar, meg a szarabb, az te vagy, meg az eleted. A szar neked orokke tart, te nyalod a taplot, gondolom atment.

Minden ballib bérretteg 2019.03.18. 12:59:54

@lenörd hofstadter:

De a legnyagyobb baromok azok, akik ma is Gyurcsányt mosdatják, és az elkúrását.
Amikor csökkentek a reálbérek, kétszámjegyű volt a baki kamat infláció, 40% az SZJA.
Mikor mindent a külföldi multik nyertek, Simor és Gyurcsány féle 100 millás visszautalásokért cserébe.
MIkor rommá adósították az országot és embereket, devizában.

Elmebeteg minden ember, aki a ballib elkúrók kezébe újra hatalmat adna.
Szerencsére baromi kevesen vagytok, és egyre kevesebben lesztek ! :DDD

sírjatok 2019.03.18. 13:00:41

"Ti nem unjátok még ezt az egybites, ostoba politizálást?"

Változni, változtatni annak áll érdekében, aki veszít. Aki nyer, az miért változtatna a stratégiáján?

Minden ballib bérretteg 2019.03.18. 13:01:17

@Nincs közöttünk csicska:

Hát igen..
Elég sekélyes és unalmas a ballibek hivatásos, bemagolt bérrettegő dumája, miközben minden fejlődik, mindenkinek több pénze lesz az országban. ;)

Minden ballib bérretteg 2019.03.18. 13:02:42

@kocsisj:

Hitvány az apád fasza, nem a nép.
A nép az bölcsebb, mint a ballib talpnyalók hivatásos bérencei ezerszer !

sírjatok 2019.03.18. 13:03:30

@lenörd hofstadter: "Gyurcsányi elnyomás alatt egy kígyóuborka volt 150 Ft és 40-50 dkg, most a kígyóuborka 250-300 Ft, és jó ha van 20 dekás."

Zavar, hogy kisebb a kígyóuborka? Használj banánt vagy répát. Nyugi, a pénztáros úgyis tudja, miért veszed.

Pipas 2019.03.18. 13:04:20

@lenörd hofstadter: "Egy egyszerű agyú fideSSbolseviknek nem tűnik fel, hogy 10 éve a Gyurcsányi elnyomás alatt egy kígyóuborka volt 150 Ft és 40-50 dkg, most a kígyóuborka 250-300 Ft, és jó ha van 20 dekás. "

Közismert tény, hogy az mszp kormány idejére esett az élelmiszerárrobbanás. Egész európában jelentősen nőtt az élelmiszerek ára, magyarországon ez fokozottan jelentkezett. Gyarkolatilag minden élelmiszer ára megduplázódott, sőt, sok élelmiszer még drágább lett.

A kenyér, a hús, a tejtermékek ára robbanásszerűen nőtt az mszp kormány alatt, azóta megtört a növekedés, nagyjából stabilizálódott az ár. Nézd ezt pl:

profitline.hu/ny/irattar/2018-10-02/117682899_w8bn3A9Y.jpg

De azért te csak erőlködj, hogy kisebbek lettek a kígyóuborkák, szerintem sokan értékelik a munkádat. :)

Pipas 2019.03.18. 13:09:10

@kocsisj: "A "Pipás"-nak üzenem, hogy csapja hozzá a stadionokhoz az óriásplakátokat, meg a vadászházakat meg a .... a végtelenségig és rögtön lenne CT, WC-papír, orvos és nővér fizetés."

Nos igen, ha csakis és kizárólag az egészségügyre költenénk és semmi másra, akkor jobb lenne az egészségügy. Ha például nem kellene az államadósság kamatait kikögnünk, akkor bizony több mint kétszer annyit költhetnénk az egészségügyre, mint most.

Ha pölö nem lett volna nyolc év elk.rás... na akkor most tényleg sokkal jobb lenne. Nem, nem a vadászház kerül sokba. Bár igaz, nem jó, hogy vadászházak lettek, nem jó egy csom dolog. Csak elhanyagolható.

cavalry 2019.03.18. 13:13:16

@Nincs közöttünk csicska: Az elvándorlás nagyságának nem csak az elhatározás a feltétele hanem a minőség is. Csak az mehet aki megfelel a követelményeknek (nyelvtudás, szakképzettség, gyakorlat, motiváció, mobilitás, stb.) ezért nehéz a számokból levonni a következtetéseket. Aki tud az megy is, mert minek dolgozna a bér negyedéért? Ugyanazt. A fogadó országok is bajban vannak mert nincs elég munkaerő ott sem. Csak ők feltöltődnek mi meg kiürülünk.

Pipas 2019.03.18. 13:22:19

@cavalry: "Aki tud az megy is, mert minek dolgozna a bér negyedéért? "

Mert a huszadáért tud házat venni? Mert a pénzen kívül még van ezer más dolog is?

enrikokaruszo 2019.03.18. 13:23:17

@Minden ballib bérretteg: én azért nem nevezném a népet bölcsnek...maradjunk inkább a józan, vagy a realista jelzőnél

Minden ballib bérretteg 2019.03.18. 13:28:58

@enrikokaruszo:
Oké legyen..

Bár megjegyzem én sem bölcsnek neveztem a népet, csak bölcsebbnek a ballib elkúrók talpnyalóinál, akik a nép nevében ócsárolják, sértegetik az egész magyar népet cuzammen, csak mert a kedvenc kis elkúróikra már a kuyta se kíváncsi, rajtuk kívül.

predike 2019.03.18. 13:31:39

@Nincs közöttünk csicska: Béka segge alól könnyű magas növekedést produkálni, ráadásul 7-8 éve konjúktúra van, ilyenkor nem nagy kunszt ez, inkább hasonlítsd össze a környező országok GDP-ével a mienket:
2017 Csehország 20368 USD/fő
2017 Szlovákia 17604 USD/fő
2017 Magyarország 14224 USD/fő
Csehország 3 %-os növekedéssel is jobban gyarapszik, mint 4-el. De már a szlovákoknak is 23 %-al magasabb a GDP-jük. 2010 környékén a 3 ország GDP-je közel azonos volt. Inkább azt magyarázd meg, mi ennek a kirívó különbségnek az oka, mi miért vagyunk lemaradva ennyivel a két országtól

Pipas 2019.03.18. 13:31:47

@kocsisj: "Tudom, erre azt mondjátok, hogy Merkel mami bezzeg beeresztette a tömérdek migráncst. Bele is buknak. De nem tudok Merkel Mészárosáról, vagy Simicskájáról, vagy a Deutsche Bank alapítványairól, pedig, ha lennének, biztos tudnánk róla, mert ott a közmédia nem 1bites."

Németországban lobbizásnak hívják és nem törvényellenes. :D Csak a szavazatok eladása és vásárlása ütközik törvénybe:

"Corruption and bribery of parliamentarians are illegal but in Germany only the selling and buying of votes is actually a punishable offence, the group pointed out.

The United Nations, in its 2005 convention against corruption, called for more ways to tackle corruption. Ratified by 160 countries, but not Germany, the convention would make it illegal to offer, promise or grant advantages to third parties."

Pipas 2019.03.18. 13:35:44

@predike: "2010 környékén a 3 ország GDP-je közel azonos volt. "

Ez konkrétan hazugság. Nézegesd itt:

https://www.google.com/publicdata/explore?ds=d5bncppjof8f9_#!ctype=l&strail=false&bcs=d&nselm=h&met_y=ny_gdp_pcap_kd&scale_y=lin&ind_y=false&rdim=region&idim=country:CZE:HUN:SVK&ifdim=region&hl=en_US&dl=en_US&ind=false

A csehek mindig előtünk jártak, a szlovákok meg a 2005-2006-os ún. "lk.rás" idején szaladtak el.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.03.18. 13:35:50

@cavalry:

Antialkoholista vagyok. Utoljára 2017 Karácsonykor ittam alkoholt, akkor is csak 50 ml forralt pálinkát.

cavalry 2019.03.18. 13:35:52

@Pipas: Igazad van. Akinek nincs meg a mobilitása bármi okból, az nem megy, hiába akarna, nem tud.

2019.03.18. 13:37:06

@Pipas: Próbáld meg felfogni amit írtam! Ízlelgesd, elemezd a mondatokat! Ha nem érted esőre próbáld újra! Ha egyedül nem megy kérj segítséget!

Mert szerinted többet ér ha van nagycsomó stadion,fűtött fűvel milliárdokért felépítve évente több száz millió taó KÖZPÉNZZEL fenntartva több ezres stadionokban százas nézőszámmal, milliós fizetéssel semmirevaló futballistákkal.

Ha ezt a rahedli pénzből csak arra jutna hogy mindenki eljut ingyenesen a fogorvoshoz és esetleg még rendbe is teszik a fogait vagy vesznek egy ct-t vagy bármit ami egy kicsit előremozdítja az egészségügyet akkor az emberi élet szerinted nem ér annyit mint a stadionokra stb költött pénz?
Mert jelenleg a fidesznek ez a filozófiája.

Ha valóban így gondolod akkor erre nincs is mit mondani...……...illetve annyit kérj segítséget …..

cavalry 2019.03.18. 13:37:27

@MAXVAL bircaman közíró: Nem írtam alkoholt, más ital is lehet pozitív hatású :)

Ballib vagyok mert rettegek 2019.03.18. 13:38:44

Végre egy blog amelyik hülyét csinál a Soros seggét nyaló egybites ballibből akik csak annyit tudnak mondani minden élethelyzetre hogy O1G!

Szerencsére Orbán Viktor kétharmados népe ettől a primitív színvonaltól sokkal messzebbre áll és nekik a valós helyzetekre valós válaszuk van, nem pedig a gyűlölködő fröcsögés. Így a ballibnek csak azt tudjuk üzenni ezzel a jobboldali szellemi fölényünkkel, hogy ha nem tetszik nekik Orbán Viktor országa, akkor vándoroljanak ki az EU-ba, abba a SOROS, MIGRÁNS, BRÜSSZEL seggnyaló világba!

Pipas 2019.03.18. 13:41:57

@Tiktak58: "Mert szerinted többet ér ha van nagycsomó stadion,fűtött fűvel milliárdokért felépítve"

Nem, nem mondtam, hogy "többet ér". Annyit mondtam, hogy az ország gazdasága, az egészségügy helyzete szempontjábl elhanagolható.

"Ha ezt a rahedli pénzből csak arra jutna hogy mindenki eljut ingyenesen a fogorvoshoz "

A pénz nem működik, hogy "egy rahedli" és "biztos elég lenne". A pénz az úgy működik, hogy vannak számok és kiszámolod.

"emberi élet szerinted nem ér annyit mint a stadionokra stb költött pénz?"

És majd ha minden stadion megszűnik és még mindig lehetne jobb az egészségügy, akkor mit csinálsz? A hidak sem olyan fontosak, mint az emberi életek, a színházak sem, a hangversenyek sem, a tévé sem, az úttörővasút sem. Akkor semmire se költsön az ország, kizárólag az egészségügyre?

Volt egy olyan játék, hogy "civilazation", te ugye nem játszottál vele? :D

2019.03.18. 13:43:32

@Pipas: Én csak a gazdálkodj okosan játékot játszottam......

Nincs közöttünk csicska 2019.03.18. 13:44:15

@cavalry: Ja, igy, hogy a szamokbol nem vonhatunk le kovetkezteteseket, marad amit a hangok mondanak.

"Csak ők feltöltődnek mi meg kiürülünk."

Akkor is, ha netto bevandorlas van?

en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_net_migration_rate

predike 2019.03.18. 13:44:21

@luis5: A magasan kvalifikált szakemberek, ahogy én is (IT bankszektor), szinte minden országban jól élnek, így ne magadhoz hasonlítsd az ország nagy részének életszínvonalát. Egy jól mükődő országban egy egyszerű kétkezű munkásnak sincsenek megélhetési gondjai. Magyarország egyenlőre ettől messze van, és messze is lesz, amíg jól menő multimilliomos magyar vállalkozóktól rendszeresen hallom a panaszt, hogy "nehogy már egy bolti eladónak vagy takarítónak 150 ezer bruttónál többet fizessek".

Nincs közöttünk csicska 2019.03.18. 13:45:06

@predike: "Béka segge alól könnyű magas növekedést produkálni"

Kiveve, ha lippsi kormany van, ami a beka segge alol is tudott allamcsodot csinalni.

Brigante · http://www.itthonrolszabadon.hu/ 2019.03.18. 13:47:06

@luis5: egyet is értek veled meg nem is. Van az ellenzékben olyan párt akit eőször vissza ültetném az iskolapadba utána kérhetne felvételit valamilyen párt ifi tagozatába. Mert a romboláshoz értenek máshoz nem (MSZP-P-DK-és talán a Momentum).

Viszont a kormány olyan dolgokat enged meg magának értve itt a zsebre dolgozást (máshol is ez megy de nem ennyire), a fékek és az ellensúlyok rendszerének lerombolása, illetve a hatalom központosítása ami közép távon óriási problémákat fog okozni.

Sajnos Viktor sem hallhatatlan, tudod mi fog történni ha egyszer valamilyen ok folytán hirtelen eltűnik a közéletből?
Gondolod azok akiket az ő irányítása most egyben tart utána is együtt fognak maradni?
Az az óriási vagyon amit felhalmozott gondolod, hogy a Viktor családjához fog kerülni?
Nem!

Azért lenne szükség egy felépített normális ellenzékre, (ami az MSZP-P-DK jelenléte miatt nem jöhet létre) hogy a Viktor utáni időkben ne legyen újra öntve a parlament rablóktól.

Lásd most Szombathely....

Pipas 2019.03.18. 13:48:40

@Tiktak58: "Én csak a gazdálkodj okosan játékot játszottam......"

Na látod itt a különbség. Egy család vagy egy vállalkozás megteheti, hogy csak egy-két dologra koncentrál, ott van értelme olyanoknak, hogy "amíg nincs autó, addig nem megyünk étterembe" vagy "amíg nincs meg az új gépsor, addig nem újítjuk fel a mosdót". Egy ország más, egy országnak sokféle ember sokféle érdekeit, elképzeléseit, vágyait kell követni.

Te az egészségügyre költenél és semmit másra, de ott van tibike szavazata is, aki meg a cigány kultúrára, a helyi kisvasútra vagy a focira költene. Merthogy nem beteg, nem lukas a foga, de adót fizet és szavazata van. Az országnak el kell osztani a véges erőforrásokat, nem mondhatja, hogy "csak erre vagy csak arra" költünk.

Suszter András 2019.03.18. 13:48:47

Azzal maximálisan egyetértek, hogy a jelenlegi kormány pont úgy alkalmatlan, mint a jelenlegi ellenzék az ország irányítására. Azzal nem értek egyet, hogy O1G.2.0 legyen a mozgalom neve, mert ezzel máris elköteleződsz egy adott oldal mellett, pedig azt tökéletesen látod, hogy mindkét oldal tele van egybites agyú idiótával, aki örömmel hangoztatja, amit kedvenc pártja a szájába ad előre megrágva. Azt gondolom a változtatáshoz valódi szakemberekre és közhelyek és elég volt felkiáltások helyett konkrét számításokra van szükség. Nem árnyék kormányt kell produkálni, hanem árnyék költségvetést, megmutatva, hogy miként lehet költséghatékonyan működtetni egy államot, megmutatni miből és mire költenéd másként azt, ami van, vagy miből teremtenél elő többet elő, netán mi az amit a terhekből csökkentenél az ellátási színvonal csökkentése nélkül. És itt kurva kevés a stadionok költségvetését átcsoportosítani, mert csak az egészségügyben évről évre 1000 milliárd Ft feletti a hiány és a lyuk csak nő. Tudjunk öszinték lenni egymáshoz és bevallani és bevállalni, hogy bizony nem elegendő a minimálbéresek 7200 Ft-os havi befizetése egy megfelelő egészségügyi ellátáshoz. Nem idegenkedni kell a magán egészségügyi ellátástól, hanem megteremteni azt a fajta bérezést, ami tőlünk nyugatra is ezt teszik. Őszintének kell lenni és el kell fogadni, hogy bizony öngondoskodás nélkül nem lesz megfelelő nyugdíj függetlenül attól ki van kormányon, mert a kifizetésekhez arányos befizetések kellenek. És minél többen vándorolnak el, minél kevesebben vállalnak gyereket, ez az arány csak tovább fog romlani. Ahogy írtam a jelenlegi kormány tarthatatlan, az ellenzék viszont nem képes felnőni a szerephez, és közben sok olyan általános probléma van (mint pl. a nyugdíj), ami messze túl nő Magyarországon és a világ számos pontján lázasan keresik a problémát az elöregedésre, és nagyon sok helyen emelik a nyugdíj korhatárt, hogy időt nyerjenek a végleges megoldás előkotrásáig. De az egészségügyi rendszer sem egyetlen állami lábon áll, tőlünk nyugatra sem, csak ott nem arra vannak szocializálódva, hogy majd az állam megoldja (ezt is). És mindenek előtt meg kellene változtatni a választási rendszert, és eltörölni a listás bejutást, minden típusú előnyt és támogatást el kell venni minden pártól, tartsák el őket azok, akik örömmel mennek bégetni kedvenc pártjuk legelőjére. Akit pedig megválasztanak egy adott körzetben, azt pontosan annyi szavazat, érvényes aláírás esetén bármikor (nem négy évente) vissza lehessen hívni a posztjáról. a politikusi juttatásokat pedig vissza kell csökkenteni a magyar átlagbér környékére. Kedves politikus urak és elvtársak, ez egy hivatás, így ne az vezéreljen, hogyan elehet ebből marha jól megélni. Legyen független, csak a politikusok és az állami apparátus vezetőinek visszaéléseivel foglalkozó ügyészség, vagy hívjuk bárhogy, hogy a korrupciónak, lopásnak, csalásnak legyen valós következménye, mégpedig visszatartó erejű büntetések kiszabásával. Már nincs idő finomkodásra, ahogy ellenzékiek arcpirító színházi műsorára sem, nem elegendő olykor egy-egy diákot felküldeni a színpadra, aki aztán jól megmondja miből van elege. Most már olyat küldjünk a színpadra, akkor beszél hogyan legyen és ne arról mi ne legyen , sőt az ne is vesződjön színpaddal, az tegye a dolgát, a míg mások bohóckodnak. Ha pedig a posztíró vagy bárki elindít egy ilyen ellenálló mozgalmat, akkor a közelbe se engedjék egyik politika párt politikusát sem, magánemberként sem. A civileké a jövő, a pártokkal süllyesztőbe mind. Aki politizál, az azért küzdjön, hogy szakemberek, nem szakpolitikusok kerüljenek a kormányba, és ne azért hogy kormányt alakítson a saját brigádjából. Igen sok az úgymond közömbös ember ma hazánkban, de nem azért mert nincs véleménye, hanem mert nem látja azokat, akik érdemben ezt képviselni is tudnák. 30 éve próbálkoztak itt már sokan különböző színekben, ideje őket kivétel nélkül útjukra engedni, hogy bebizonyíthassák meg tudnak majd élni polgári foglalkozásukból is.

Nincs közöttünk csicska 2019.03.18. 13:49:10

@predike: Mocskos Zorbanek duplaztak a minimalbert a szoci elQrokhoz kepest.

Es meg allamcsod sem lett.

Fermentátor · http://fermentator.hu/ 2019.03.18. 13:51:19

Oké, sok dolog világos és örvendetes, amit a poszt-toló írt, de azért az mégsem jön át (nekem legalábbis), hogy miért azt írj a zászlajára, miért arról nevezi el "mozgalmát", amiből a leginkább elege van.

Pipas 2019.03.18. 13:53:18

@predike: "Egy jól mükődő országban egy egyszerű kétkezű munkásnak sincsenek megélhetési gondjai. Magyarország egyenlőre ettől messze van"

Azért ez is elég nagy csúsztatás ám. Az egyesült államok bizonyos vidékein, ahol mondjuk összeomlott a helyi autógyártás igen komoly megélhetései gondjai vannak a kétkezi munkásoknak. Hogy egy példát mondjunk.

Egy másik példa lehet a magyarországi kőművesek, vízvezetékszerlők, villanyszerelők, akik azért elég jól elvannak és nincsenek megélhetési gondjaik mostanában.

Persze, van igazság abban amit mondasz, magyarország egy kimondottan szegény ország eurpai visonylatban, de azért nem ilyen fekete-fehér a helyzet. Vannak itt is országok, ahol sokkal rosszabb a helyzet mostanában, mint nálunk.

Nincs közöttünk csicska 2019.03.18. 13:54:29

@Suszter András: "Azt gondolom a változtatáshoz valódi szakemberekre és közhelyek és elég volt felkiáltások helyett konkrét számításokra van szükség. "

Ilyen a vilagon nincs. Kulonben sem kivancsi senki programokra, meg szamitasokra.

Hiteles, nem kompromittalhato emberekre lenne szukseg, es sajtora ami az o notajukat fujja. Meg persze sok penzre, ergo vallalkozok tamogatasara.

Pipas 2019.03.18. 13:56:14

@Suszter András: "Azzal maximálisan egyetértek, hogy a jelenlegi kormány pont úgy alkalmatlan, mint a jelenlegi ellenzék az ország irányítására."

Csak valamilyen megmagyarázhatatlan okból kifolyólag mégsem 12% az alapkamat, nem 9% az infláció, nem 9% az államháztartási hiány, nem 1% a reálbérnövekedés, nem 55% adót fizetek és nem emelkedig a közművek ára negyedévente.

De persze pont ugyanolyan, csak hangyányit mégis más. :)

kocsisj 2019.03.18. 13:58:03

@Suszter András: Gratula! Valami ilyenre gondoltam én is, csak Te jobban megfogalmaztad.

Nincs közöttünk csicska 2019.03.18. 13:59:52

@Tiktak58: "Van Havi 100 ezres fizetésed. Ebből elköltesz 70 ezret stadionra. A maradékból éldegélsz.
Vagy 70 ezerből éldegélsz és a maradékot költöd stadionra?
Én az utóbbit tartom okos költekezésnek. "

Minek, ha 3x ennyi stadion epul akkor is a Fidesz nyer.

Ez a libbantakat minositi.

predike 2019.03.18. 14:00:16

@Nincs közöttünk csicska: Elég szomorú, hogy nálunk a minimálbér emelkedése ilyen sokat jelent, egy jól egy működő gazdaságban ez maximum pár százalékot érint...., ahogy a 10000 Ft-os Erzsébet-utalványra is sokan megváltásként várnak év végén vagy húsvétkor, ami a rothadó nyugaton max 2 órás munkabér.

enrikokaruszo 2019.03.18. 14:00:24

@Tiktak58: hát ennek azért fuss neki még párszor

Pipas 2019.03.18. 14:03:31

@Tiktak58: "Ebből elköltesz 70 ezret stadionra. A maradékból éldegélsz.
Vagy 70 ezerből éldegélsz és a maradékot költöd stadionra?
Én az utóbbit tartom okos költekezésnek. "

Na végre, ha már eljutottál odáig, hogy számok is léteznek, akkor már közel a valóság. Senki sem költött 100 ezerből 70 ezret stadionra.

A példád helyesen: van 100 ezer forint fizetésed, amiből 99650 forintot költöttél a családra, a gyerekekre, a házra, a fűtésre. 350 forintból vettél egy fagyit magadnak és most az asszony képedbe mászik, hogy abból a 350 forintból vehettetek volna egy családi házat, új kocsit és kitaníttathattátok volna a fiadat ügyvédnek.

És az istennek sem érti meg, hogy abból "a rehadli" pénzből nem kött volna ki. Még csak egy kis ház sem, egy kis kocsi sem és egy olcsóbb egyetem sem.

Érted?

Nincs közöttünk csicska 2019.03.18. 14:05:05

@predike: Annyira nem szomoru, hogy a kormanyt a nep a degeneralt libbantakra cserelje.

5000 ft oraber amugy itthon sem nagy wasistdas

Pipas 2019.03.18. 14:06:13

@predike: "Elég szomorú, hogy nálunk a minimálbér emelkedése ilyen sokat jelent, egy jól egy működő gazdaságban ez maximum pár százalékot érint...."

Sokkal, de sokkal kevesebb minimálbéres van ma, mint az mszp alatt volt, amikor feketén dolgozott mindenki és cirka 1,5 millió ember volt minimálbérre bejelentve.

De elárulok neked egy titkot: a minimálbéremelés nem csak azokat érinti, akik minimálbért keresnek. Ahhoz van kötve pl. a közalkalmazotti bértábla is.

Nagykörúton túli magyar 2019.03.18. 14:06:27

@lenörd hofstadter:
"Egy egyszerű agyú fideSSbolseviknek nem tűnik fel, hogy 10 éve a Gyurcsányi elnyomás alatt egy kígyóuborka volt 150 Ft és 40-50 dkg, most a kígyóuborka 250-300 Ft, és jó ha van 20 dekás."

"a magyarok 1,6-1,8 kilogramm uborkát fogyasztanak évente"
( Forrás: 444.hu/2017/07/10/18-000-tonna-uborka-teremhet-az-iden )
Tehát ha egy hónapban eszem 15 dkg kígyóuborkát, és veszek 1 havi bkk bérletet, akkor ez 2010-ben (45+9800) 9845 Ft volt, míg 2019-ben (225+9500) csak 9725 Ft.

Ha a nettó minimálbérrel számolok, akkor ezért a "vásárlói kosárért" (ami bővebb, mint a tied :p )
2010-ben ~28,5 órát,
2019-ben ~17 órát kell dolgozni.

"De örül az állatja viktornak, mert emelte a fizetését havi húszezerrel."
Az "állatja" azért örül, mert ugyanazért jóval kevesebbet kell ma már dolgoznia...

apro_marosan_petergabor 2019.03.18. 14:07:15

A szerzőnek:
- Örülök, hogy próbálsz gondolkodni, de ez kevés, jól kell gondolkodni, ez még nem megy. Azaz, nem elég felismerni, hogy elég sekényes az O1G közelítés, meg a váltsuk le...
- Mérlegre kell tenni mindent(előítéletek nlkül):
- Honnan hová jutottunk 10 év alatt...
Az ország csődhelyzettő l(benne a devizahitelesekkel, munkanélküliekkel stb.) a
majdnem teljes fogalkoztatottságig, szépülő fő és más városokig, támogatott
határontúli magyarokkal, folyamatosan, tempósan emelkedő bérekkel
stabilitással, csökkenő államadóssággal, alacsony kölcsön-kamattal stb....
- Melyek a rövidtávú ország érdekek?
- gazdasági prosperitás
- Hosszútávú ország érdekek?
- megmaradó - magyar elkötelezettségű - népesség szint
- ne legyen bevándorlás (nem integrálhatóak, egy idő után nem ismersz rá
országodra - ezt fel kell ismerni)
- >> családtámogatás (de hogy? - nem segéllyel! )!

Ha ezeket végignézed (most nagyon leegyszerűsítettem) nincs más versenyző jelenleg amelyik ezeket a dolgokat átfogóan s előrelátoan (stratégiailag) kezeli,
mint a FIDESZ-KDNP
A (jelenlegi) ellenzéknek ezekről a dolgokról nincs jövőképe...
Akkor lépnek majd előre, ha belátják családtámogatás nélkül nincs jövő,
s kormányokon átívelő programok kellenek ennek megvalósításához...
(O1G, váltsuk le - nos ez sem taktikai sem stratégiai programnak nem elég..)
Ha ezt beláttad, akkor jön a köv. lépés, a meglévő jó prg-oknál kell jobbat, még jobbat kitalálni! (nem lesz egyszerű - minden téren...)
S ha ez már megy olyan progamot kitalálni, amely kormányokon keresztül megtartja a jót, a stratégiait - + ehhez ad hozz valamit, ami indokolja a váltást...
(ehhez nem hőzöngők, hanem jól képzett, felelősen gondolkodó emberek kellenek - nem brüsszeli feljelentgetők...)

VT Man 2019.03.18. 14:09:34

Az Indexen meglepo latni egy ilyen, relativ ertelmes irast.

Es nem csak az iras, a gondolkodas mod is. A legtobb Fideszre szavazo szivesen szavazna masra, ha lenne mas.

Ha lenne olyan, aki azt mondja, hogy tartsuk meg az egykulcsos adot, tamogassuk a csaladokat -- hasonloan, de esetleg mashogy. Hogy tartsuk meg a KATA-t, vagy egy hasonlo, egyszerusitett adot (amugy pl. az EVA sem volt olyan rossz).

Pipas 2019.03.18. 14:09:37

@Ma is mentek gecizni?: Nem is beszélve arról, hogy a tecsóban 169 a kígyóuborka. :D

de tényleg:
bevasarlas.tesco.hu/groceries/hu-HU/products/2004009252888

predike 2019.03.18. 14:11:03

@Pipas: A gazdaság különböző pillanatait ne hasonlítsd össze, főleg ne két teljesen különböző gazdasági környezetet. Akkor recesszió volt az egész világban, most konjuktúra. Az Orbán kormány még nem bizonyított recesszióban, eddig szerencséje volt ebben a tekintetben, amikor dől a pénz, akkor nagyon inkompetens gazdaságpolitikát kéne folytatni, hogy ne fejlődjön az ország.

VT Man 2019.03.18. 14:11:36

@Ma is mentek gecizni?:
"Ha a nettó minimálbérrel számolok, akkor ezért a "vásárlói kosárért" (ami bővebb, mint a tied :p )
2010-ben ~28,5 órát,
2019-ben ~17 órát kell dolgozni."

De szemet vagy, tenyekkel alaztad porba a szegeny ellenzeki ervelest...

Pedig milyen jo probalkozas volt uborkara atszamolni az eletszinvonalat.

A lelegeztetogep mar lejart lemez, ugy latszik.

Pipas 2019.03.18. 14:14:43

@predike: "A gazdaság különböző pillanatait ne hasonlítsd össze, főleg ne két teljesen különböző gazdasági környezetet. Akkor recesszió volt az egész világban, most konjuktúra."

Honnan szeded ezeket a kifogásokat? Én pl. a 2005-2006-os elk.rásról beszéltem, amiokor bizony nem volt recesszió, bizony konjunktúra volt. Gyurcsány elvtárs meg is említette a beszédében, hogy csak a világgazdaság pénzbősége mentette meg az országot a teljes csődtől.

Másrészt viszont a 2010-2012-es fidesz időszak elég nagy recesszi volt ahol a fidesz minden várakozás ellenére stabilizálta az ország gazdasági helyzetét.

Szóval szerintem ez megintcsak egy politikai propaganda volt tőled, ami nem állta ki a figyelmesebb szemlélők kritikáját.

VT Man 2019.03.18. 14:15:16

@Tiktak58:
"Van Havi 100 ezres fizetésed. Ebből elköltesz 70 ezret stadionra. A maradékból éldegélsz.
Vagy 70 ezerből éldegélsz és a maradékot költöd stadionra?
Én az utóbbit tartom okos költekezésnek. "

Akkor az egykulcsos adot hive vagy.

Ugyanis a "szuper tobbkulcsos" ado azt mondja, hogy -- a szamokat noveltem -- 300 ezer Forintbol vegyunk el 210 ezret, es majd visszaosztjuk segelykent a raszoruloknak.

Az egykulcsos ado azt mondja, hogy elveszunk 300 ezerbol 100-at, es 200-at meghagyunk.

axolotl77 2019.03.18. 14:19:51

@Nincs közöttünk csicska: Ilyen béremelésre gondolsz? Kifelé kommunikáljuk az X százalékot, a valóságban meg jó ha emelkedik egyáltalán valamennyit.
444.hu/2017/12/05/ugy-kapott-papiron-12-szazalekos-beremelest-a-magyar-egeszsegugyi-dolgozok-jo-resze-hogy-nem-vihetnek-haza-tobb-penzt
És ne cáfolj, mert állami dolgozóként én is kaptam már ilyen bérpapírt!

predike 2019.03.18. 14:20:16

@Nincs közöttünk csicska:" 5000 ft oraber amugy itthon sem nagy wasistdas "

Természetesen el lehet érni, de nem ez az az átlag, az jelenleg kb. nettó 1400 Ft/óra a Statisztikai Hivatal számai alapján. A rothadó nyugaton az az alja, kb. egy bolti eladó keres annyit pl. itt Hollandiában.

Nincs közöttünk csicska 2019.03.18. 14:25:00

@predike: Oke, nem vitatkozom azon, hogy Hollandiaban konnyebb megelni. A gyarmatositas jol fizet.

De nekunk a hasonlo sorsu allamokhoz kell igazodni, merthogy mast ugyse tehetunk. A holland orabert meg a boltban, fodrasznal, konyvelonel is megfizeted, szoval a direkt osszehasonlitas erosen torzit.

Szalay Miklós 2019.03.18. 14:29:37

Segíthetnek a politika megértésében, a kulturáltabb, észérvekre alapozott politizálásban a következő jól összeszedett, pártatlan, elemző írások a politikáról (Az érdekek hatalma, ideológiák, baloldal-jobboldal, demokrácia és diktatúra, politikai konfliktusok, stb...):

egyvilag.hu/temak.shtml#politika1

(A megjelenő lapon a felső sorokat nézzétek a kép tetején, és ott kattintsatok a kívánt címekre.)

kocsisj 2019.03.18. 14:30:17

@apro_marosan_petergabor: Ha a fentebbi írásokat olvasod, láthatod, hogy többen vannak akik egyetértenek Veled, hogy a jelenlegi ellenzék nem alternatíva. Ezt kár tovább ragozni! Az, hogy Neked erre egyetlen megoldást a Fidesz és Orbán jelent, az pedig a Te egyéni, (sajnos mással is megtörtént) problémád.
Ha már Te ilyen felsorolást használsz, én is írnék egy ilyet:
Alap problémák:
- Korrupció és az EU-s pénzek véget nem érő lenyúlása
- A közmédia, mint olyan teljes kiürítése (megszűnt köz lenni)
- Az Alkotmánybíróság fideszesítése
- Az ügyészségek fideszesítése
- A bíróságok előrevetíthető fideszesítése (közgazdasági bíróságok)
- A Magyar Nemzeti Bank orbánosítása
- Az összes közszolgáltató fideszesítése
- Magyarország külkapcsolatainak totális elb.szása (nem igaz, hogy egy értelmes európai országnak Erdogán, Putyin meg a kíváló Kína legyen a kívánatos partner)
- A tudomány, kultúra, oktatás gyarmatosítása
és még sorolhatnám, de minek. Az 1bitesek úgyis csak "magasabb bérek, M.o. jól teljesít (pedig a fenét)" meg a többi lózungot hajtogatják

cavalry 2019.03.18. 14:33:23

@Suszter András: "Aki politizál, az azért küzdjön, hogy szakemberek, nem szakpolitikusok kerüljenek a kormányba, és ne azért hogy kormányt alakítson a saját brigádjából. nem érted a kormány működését. Olyan nincs hoyg a legjobb szakember irányítja az adott szakterületet, mert szakember ilyen hülyeségeket nem válall el, nem szereti ezt az időtöltést. Jó vezető viszont lehet politikus, de olyat még nem láthattál. A kompromisszum az, hogy az adott minisztérium politikai vezető része elkülönül a szakmai vezető részétől és csak irányvonal változtatásokat hoz létre de a szakmai munka lényegi részébe nem szól bele, mert nem ért hozzá, a tanácsadói meg nem vállalnak felelősséget. A kabinet iroda változik csak és nem rúgnak ki minden szakmai vezetőt csak azért mert eddig ott volt. Szakember meg nem vállalhat fel baromságokat, és nem erőltethetik ezeket rá. ennek megvannak az elméleti alapjai és a gyakorlata is ott ahol ez jól működik sok országban. A diktatórikus vezetés azt hiszi hogy ő mindent tud, tök mindegy hogy az autópálya építés vagy űrkutatás esetleg hadművelet. Miniszternek nem Szilárdokat hanem szilárd jelleműeket kell kinevezni. A lelkesedés maradjon a pártgyűlésekre ahol van ingyen sör.

Nincs közöttünk csicska 2019.03.18. 14:34:27

@kocsisj: "Alap problémák:
- Korrupció és az EU-s pénzek véget nem érő lenyúlása"

A legkomolyabb eset Medgyessyt es Demszkyt emlitette, elotte meg nem voltunk az EUban....

Azaz Orban nyert itt is.

Hárs2004 2019.03.18. 14:46:32

De, én nagyon unom. Nekem mindig olyan érzésem van, hogy nem egyfele húzunk. Egy példa: a 81-es főút (mostanában azon volt a 7 halálos áldozatot követelő baleset) közelében lakom, naponta használom. Katasztrofális az út. Állandóan napirenden van a négysávosra bővítése, de senki nem vállalja fel. Múltkor (szintén egy reggeli órákban bekövetkezett nagy baleset után) egyik érintett kifakadt, hogy hány embernek kell még meghalni, mire elkezdik a bővítést. Erre a válaszok fele az volt, hogy bezzeg a Gyurcsány sem csináltatta meg. Én meg úgy vagyok vele, hogy nem érdekel ki és mi volt, ki van, ez mindenkinek, párthovatartozástól függetlenül jár.
Ugyanez az egészségügy, mentősök, tűzoltók, stb. Szintén nem érdekes, hogy ki mit adott, ki mit ígért, ezek olyan kiemelt területek és szakmák, amire mindenkinek egyformán szüksége van. Álljunk már egy oldalra, amellé, akinek épp szüksége van rá, a mindenkori hatalommal szemben. Csak így lehet elérni, hogy valóban az adófizetők érdekei érvényesüljenek. Valahogy annak kéne átmenni, hogy ők vannak értünk...

Nincs közöttünk csicska 2019.03.18. 14:48:22

@Hárs2004: Nezz mar utana mennyi halalos baleset volt 20 eve, meg 10 eve es most, jo okoska?

Ekrü 2019.03.18. 14:51:35

"egy coming out: gyűlölöm az O1G-t, méghozzá a kezdetektől./ Ez az "O1G 2.0" kódnéven szerveződő gerillamozgalom, nevezzük egyelőre kreatív ellenállásnak. Facebook csoportunk viszont már van: O1G 2.0 - Kreatív Ellenállók"-Na innentől kezdve hazug és hiteltelen az egész.Dehogy gyűlölöd te az O1G-t...Épeszű ember ha gyűlöl valami nem adja azt névnek semmihez.Még ideiglenesen sem.
"Elegem van azokból is, akik leszarják az egészet, ellenben országos hisztit csapnak mindenféle random jelentékteken faszságból a közösségi médiában,"-Ha eleged lenne kitiltanád vagy kikövetnéd őket az ismerőseid közül.A közösségi médiába mindenki azt ír vagy oszt meg amit akar.

Hárs2004 2019.03.18. 14:52:40

@Nincs közöttünk csicska: Ez most hogy jön ide? Ezt sikerül leszűrni abból, amit írtam?? És mégis miért hülyéztél le?

Orbán Viktor 2019.03.18. 14:55:09

Tisztelt Polgártársak, Fidesz nyaloncok, Ellenzéki fújtatók, Mariskák, Bánkok, Kőbányai Szopófantomok, Propagandisták, Műcirkuszosok CSÓK-osok!

Anikó! Véletlenül a mosatlanból átkerült egy gatya a tiszták közé és azt vettem fel reggel. Most láttam az egészségügyi szarásomon, hogy csíkos. Nagyon kivagyok.

Az O1G transzparenst hordozókat legközelebb lelövetem. Aki leírja nyújtópadra tetetem. Aki erre gondol olmot fecskendeztetek a vérébe.

A lopás műveszete és annak megideologizálása nem kis feladat. Én stabilan hozom a figurát, erre az elmúlt 30 évben senki nem volt képes. Lopjatok! Ahelyett, hogy itt rinyáltok , óbégattok már rég össze lehetett volna lopni erre-arra. Ne azt nézzétek mit mondok, azt nézzétek mit teszek.

Mit érdekel a CEU, mit érdekel a plakát, a bocsánatkérés, az adócsökkentés. Aki ebben a rendszerben nem tudja magát gennyesre keresni lopással az meg is érdemli, hogy tanult barátomtól megkapja a kinek mennyije van, annyit is ér c. Dakota közmondást.

Emberek, csecsemen nevelkedő tesók! Miért nem mentek mára haza kufircolni? Július 1-re már nagy hassal mehetne be az asszony a bankba , aztán CSÓK a családnak. Itt az idő, keményen fújnak még a böjti szelek, menjetek nyomjátok!

Amúgy meg utáljátok egymást. Itt vannak az embereim, akik fenntartják a szintet. Holnap fizu az Államkincstárba, lehet majd jönni!
Háború van! A fejemben mindenképp. Nincs megállás. Boldog egymás rühellését! Szaporítsátok a gyűlölködést. Azzal előrébb lesztek.

Hajrá magyarok! A mi országunk csak mi lophatjuk el!

Sesquatch Hegyi 2019.03.18. 14:56:52

@kocsisj:
Az O1Gv2 nekem is feltűnt. A blog írója először leírja, hogy mennyire elitéli az egészet, majd ilyen néven indítja az "árnyalt diszkurzus" jegyében az új blogot.

Ami sajnos úgy néz ki, hogy hamvába holt ötlet, legalábbis a hozzászólásokat tekintve. Van itt minden, "fideSS. bértroll, ballib, " . Amint címeket aggatunk a másikra, kb 0-ra redukáljuk az esélyét hogy figyeljen arra ,amit mondunk.

Ezt kellene mind a két oldalon megtanulni, hogy nem zsigerből utáljuk és vessük el, amit a másik fél mond (ha támogató) vagy tesz (ha párt).
Másrészt próbáljuk meg megérteni, hogy a másik fél miért gondolkodik máshogy.
Pl a szüleim mindketten a Fideszre szavasztak, nem azért, mert ne ismerték volna föl, hogy talán a legkorruptabb banda, hanem azért, mert nekik máshol volt a hangsúly és úgy gondolták, hogy az előző kormányok is hasonlóan korruptak voltak.

Azzal együtt hogy számomra a fidesz vállalhatatlan, ha nem értjük meg, hogy különböző embercsoportok miért támogatják őket (és egyszerűen csak náciknak, bértrolloknak, kollaboránsoknak nevezzük őket), akkor soha sem lesz esély a kormány lecserélésére.

Talán legjobb példa erre a gyerektámogatás körül kreált balhé, ami talán a svéd miniszter nyilatkozatával csúcsosodott ki, ahol kb a náci németországhoz hasonlította a támogatáskosarat. Itthon is kevés kivétellel nem tárgyilagos elemzés folyt, hanem "orbánnak nem szülök", "nem a fideszé a méhem" szintű hisztériakeltés.

Sok sikert a bloghoz, én drukkolok, de talán a névválasztással kellene kezdeni.

Nagykörúton túli magyar 2019.03.18. 15:01:38

@Pipas:
"Nem is beszélve arról, hogy a tecsóban 169 a kígyóuborka. :D "

Te nem tudod, de engem a múltkor tájékoztattak róla, hogy az átlag liberális 2010-ben vásárolt utoljára a tescoban, és azokat az árakat jegyezte meg magának. 2010 óta kizárólag a legkisebb forgalmú kisboltokban vásárol, ahol a lehető legdrágábban tudja megvenni amit szeretne. Ezért írnak ilyen árazásokat.

konrada 2019.03.18. 15:03:38

@Tiktak58:
Aham....
...szóval azt mondod, hogy az ország költségvetésének 70%-a megy stadionokra, az összes többire - eü, rendőrség, közszolgáltatók, stb... - meg 30%....

...ennek azért nézz utána!

enrikokaruszo 2019.03.18. 15:05:15

@Ekrü: nézd. már az is egy lépés, hogy ÚGY ÉRZI, GÁZ...aztán visszakanyarodik ugyanoda, merthát, otthonos a közeg, mégis

BéLóg 2019.03.18. 15:10:59

A kormány NEM hiszi hogy a többség vele van.
A kormány (és egyébként MINDENKI) TUDJA hogy ez az igazság.
Mijafsz kellene még, hogy ezt BÁRKI (pl. te is, drága blogger) beismerd? Nem vagyunk vevők a HAZUG lózungokra.
Az IGAZ lózungokra meg VEVŐK vagyunk. Ez -- többek közt -- ILYEN faék eccerű.

lenörd hofstadter 2019.03.18. 15:11:10

Ez igen. Az igazság ritkán szokta ennyire kiverni az agymosott fideSSbolsevikokban a biztosítékot, hogy mindegyik látványosan kiborul tőle.

O1G = orbán egy GECI = uborkát minden agyhalott fideSSbolsevik seggébe

konrada 2019.03.18. 15:11:31

@Tiktak58: "Ha rajtam múlna több kulcsos adó lenne. "

Megadtad a választ, miért szavaznak az országban kevesebben azokra, akiket te választanál...

lenörd hofstadter 2019.03.18. 15:14:03

@Ma is mentek gecizni?:

"a magyarok 1,6-1,8 kilogramm uborkát fogyasztanak évente"

Ez különösen tetszett, ritka idióta érv még egy agyhalott fideszbolseviktól is, tehát aki szereti az uborkát az ne egyen, mert a magyarok keveset esznek. Segítek, te a hazaáruló átlaghülyemélymagyarok közé tartozol, a te fajtád seggébe putyin elvtársad balalajkája való.

BéLóg 2019.03.18. 15:15:21

@Tiktak58: Az Indeksz az vajon kormánypárti? Mert ITTEN aztatatat írja, HATVANSZOR többet költött a Fidesz 2015-ben, mint stadionokra.
index.hu/velemeny/2015/12/30/egeszsegugy_foci/

Nagykörúton túli magyar 2019.03.18. 15:21:52

@lenörd hofstadter:
"tehát aki szereti az uborkát az ne egyen"
A kommentjeidből egyértelmű, hogy számodra az uborka a legfontosabb árucikk, de azért a magyarok nagy többsége még mindig csak evésre használja.

Nincs közöttünk csicska 2019.03.18. 15:23:05

@Tiktak58: @konrada: Nem a kulcsok szama a lenyeg. Szlovakiaban is van 2. kulcs 1 millio felett, asszem 5%-kal tobb. Abbol sok bevetel nincs.

Azert nem nepszeru a tobbkulcsos mert az azt jelentette lippsieknel hogy az atlagfizetes mar beleert a dupla adokulcsba.

Nagykörúton túli magyar 2019.03.18. 15:24:06

@Ma is mentek gecizni?: de ha annyira drágának találod az uborkát, akkor miért nem használsz mást? Készítenek már műanyagból is ilyen eszközt.

enrikokaruszo 2019.03.18. 15:29:14

@Anita Nagys: gondolom, annak, aki a feszt gerjeszteni akarja, mert céljaihoz normális körülmények között nem vezet út

Tzp 2019.03.18. 15:44:18

Ennek így nincs értelme. Azért egybites a politika, mert Orbán ilyenné tette a rendszert. Bár szinte minden politikai oldal hajlamos rá, de különösen az SZDSZ-Fidesz-DK vonalnak van az ereiben ez. Az SZDSZ ugye kiesett, a Fidesznek teljhatalma van, a DK meg gyenge. Orbán szándékosan alakította olyanná a rendszert, hogy megakadályozza az értelmes politika kialakulását. Például a kétforduló eltörlése miatt hiányzik a választók lehetősége az összefogásra. Kizárólag a pártok tudnak összefogni, azokat meg anyagilag kényszerítette bele a széthúzásra. Orbán társadalmi ellenőrzés nélkül gyakorol teljhatalmat. Vagyis funkcionálisan egy diktátor. Így a társadalom nagyrészt tehetetlen, nem tud hagyományos politikai eszközökkel sikert elérni.

kocsisj 2019.03.18. 15:45:17

@Sesquatch Hegyi: Nem az én blogom, de tetszett (Kivéve a névválasztást). Egyébként köszönöm a normális hangú hozzámszólásodat. Ritka, mint a fehér holló. Egyébként nekünk is az egyik legjobb barátaink A típusú fideszesek. A konfrontációt úgy védjük ki, hogy nem politizálunk. Elég nehéz kivédeni, de amúgy nagyon rendes emberek és még jó fejek is. Vissza az blog elejére: sokszínűek vagyunk és ez nagy szerencse!

Nincs közöttünk csicska 2019.03.18. 15:47:22

@Tzp: Ez ugyben a brusszeli demokracia hivatalban lehet bejelentest tenni.

tittipecci 2019.03.18. 15:52:32

Kedves posztoló, a kommentek tűpontossággal igazolják az általad felvázolt csoportokat - szerintem nem kell kiegészíteni, mindenki beilleszthető.

Mindazonáltal a kezdeményezést meddőnek tartom, mert egyszerűen nincs alternatíva. Hiába megy a mostani hatalom, nincs senki az országban, aki végre normális morált tudna hozni, aki egységet teremtene ebben a nemzetben és nem megosztana.
Ilyen itt nem lesz sose, a korrupció beláthatatlan mélységű gyökeret eresztett, beívódott a génekbe, annak pedig mindig vannak nyertesei, meg vesztesei, azaz a megosztottság marad.
Le kell lépni.

Minden ballib bérretteg 2019.03.18. 15:55:04

@Tzp:

Az ugye megvan, hogy az MSZP-SZDSZ tette elsőként egyfordulóssá a rendszert az önkormányzati választásokon ?

Hogy a ballibek azok, akik agyatlanul náciznak, antiszemitáznak mindenkit aki a nemzeti érdekeket helyezi előtérbe, kb 1945 óta ?
És ezzel párhuzamosan rendszerváltás óta diktatúráznak mikor nincsennek hatalmon, mindezt teszik úgy hogy azonosíthatatlan rendőrökkel verették ellenzéki tüntetők tízezreit 2006.10.23-án.

ételizésítő 2019.03.18. 16:03:00

Az volt már, hogy Orbán 1 gecigány?
Vagy hogy O1Gecigány?

A blogger meg egy magától elszállt fidesznyik faszkalap.

ételizésítő 2019.03.18. 16:04:47

@Minden ballib bérretteg:
Tízezreit? Muhaha!

A csőcselék néhány száz tagját. És valóban nem verni kellett volna őket, hanem élessel halomra lőni a gyújtogató csürhét. Az utolsó tetves fideszes tahóig, aki részt vett benne.

GyMasa 2019.03.18. 16:09:06

@Tzp:
"Például a kétforduló eltörlése miatt hiányzik a választók lehetősége az összefogásra."
Nem, az ellenzeki politikai paletta tulzott szelessege miatt hianyzik a lehetoseg az osszefogasra.
Meg, mondjuk a ket valasztas kozotti 4 evet is lehetne arra hasznalni, hogy osszefogjanak azok, akiknel egyaltalan ertelme van az osszefogasnak.
Az pl. nem segit az "osszefogason" egy jobbik-DK tengelyen, hogy a Dk szavazoinak 25%-a hatarolodik el ettol a Jobbik szavazoinak meg a 80%-a)
Tehat ez a DK-nal -60 000 szavazatot jelent, a Jobbiknal pedig -1milliot...
Es, ezek az emberek csak jobb esetben maradnak otthon.

Minden ballib bérretteg 2019.03.18. 16:10:18

@ételizésítő:
Az Index tudósítása szerint 40 ezer ember ünnepelt, mikor Gyurcsány parancsára Gergényi beazonosíthatatlan karhatalmistái figyelmeztetés nélkül elkezdték ütni a tömeget kardlappal, viperával, lovasrohammal döngölték a földbe őket, tömegoszlatásra alakalmatlan fegyverekkel okoztak maradandó sérüléseket.

Ezidőtájt nem állt meg se busz se metró se villamos a környéken, hogy mindenkit egyként üthessenek aki a tetves szarrágó Gyurcsány ellen tüntetni merészelt !

Ennyit tudnak a magadfajta ballib demokraták meg a nevüket ! ÁVH-s köcsögök voltatok mindig, és azok is maradtatok !

De szerencsére már csak szopni fogtok, amíg az utolsó magadfajta munkásőr nyomoronc is el nem pusztul !

VT Man 2019.03.18. 16:26:41

@Nincs közöttünk csicska:
Azaz.

2006-os SZJA tabla: brutto 129 ezer Forintig 18% SZJA, afelett savosan 36%. Plusz meg ugye a TB es a sok munkaltatoi teher.
2009-ben brutto 158 ezer Forinttol indult ugyanez a masodik kulcs. Emellett volt valamennyi "adojovairas", viszont az mar azt atlagfizetes felett nem nagyon jart.

Brutto 158 ezer Forinttol mar a "gazdagoknak szant SZJA kulcs" jott 2009-ben.

Forras: nav.gov.hu/nav/archiv/szolgaltatasok/adokulcsok_jarulekmertekek/adotablak/sav.html

Tzp 2019.03.18. 16:28:14

@Nincs közöttünk csicska:

Ilyen hivatal nincs. Brüsszelnek amúgy sincs gyakorlatilag semmi beleszólása a tagállamok politikai életébe.

Ballib vagyok mert rettegek 2019.03.18. 16:28:14

SOROS, MIGRÁNS, BRÜSSZEL és minden Junker seggnyaló menjen el a kétharmados országunkból!

Az EU meg haggyon fel a háttérhatalmi titkos terveivel amivel meg akarják semmisíteni a magyarságot!
Semisítsék meg a németséget vagy andorraiakat, miért mindig a magyarságot akarják megsemmisíteni?
Ezt se nehéz kitalálni, szellemi meg kultúr szinten valójában olyan vezető erő vagyunk Európában hogy azt nagyon irigylik, ez fáj a Merkeléknek meg a Junkereknek.

Tzp 2019.03.18. 16:30:42

@Minden ballib bérretteg:

Igen, az MSZP-SZDSZ tette egyfordulóssá az önkormányzati választásokat és a sokáig ment a fasiztázós hülyeség a részükről. De én 2010-ben azért szavaztam a Fideszre, hogy ez megváltozzon, és nem azért hogy ők ugyanezt csinálják, csak sokkal-sokkal durvábban, sokkal-sokkal súlyosabb következményekkel.

Ballib vagyok mert rettegek 2019.03.18. 16:32:09

A ballibsik bevezették az egykulcsos adót ami csak a gazdagabb rétegnek jó, azoknak termeli az újabb és újabb milliókat, a szegény rétegek meg finanszírozhatják a gazdagok gazdagodását. Nem is csoda hogy az elmúlt nyolcévben már egymillió magyar menekült el a ballibsik elől!

Ezt a nemzethalált fordította most meg Orbán Viktor a családvédelmi szabadságharcával, ezért csak a legnagyobb hála és kézcsók járna neki minden lippsitől.

Tzp 2019.03.18. 16:32:53

@GyMasa:

Épp azért lenne szükség két fordulóra, mert a pártok helyett - amelyek erősen eltérő ideológiát képviselnek - a választók össze tudjanak fogni, vagyis át tudjanak szavazni maguktól is egy másik pártra, ha az nekik jobb.

Nincs közöttünk csicska 2019.03.18. 16:35:43

@VT Man: Ma annyi a minimalber, mint ahol 10 eve a lippsi gazdagok SZJA-ja kezdodott.

Attila Farkas Fehér 2019.03.18. 16:42:50

Ha egyszer O egy G, akkor mi egyebet kellene mondani? Mar kozepiskolas koraban is az volt, azota csak rosszabb lett.

GyMasa 2019.03.18. 16:46:29

@Tzp:
Fentebb mar leirtam, miert nem mukodne az atszavazas.
Azert nem, mert az ellenzeki oldalon az 1+1=/=2.
Sokkal inkabb 1+2= 1,3 lenne az eredmeny.
Es mindezt figyelembe veve az osszefogas sem segitene az ellenzeken, hogy nyerjen...
Tavaly a valasztasokon olyan 2% volt a kulonbseg a fideszre leadott szavazatok, es az OSSZES ellenzeki szavazat kozott.
Az ugye nagyjabol 160 000 szavazo.
Ha ebbol otthon marad 60 000 DK-s es majdnem 800 000 Jobbikos (es itt direkt nem szamolok azzal, hogy hany jobbikos szavazna a fideszre inkabb) akkor a teljes osszefogas sem segitene az ellenezeken.
Ezen kivul ezt az osszfogast siman meg lehetne szervezni a valasztasok kozotti 4 evben, es nem 6 honappal az aktualis valasztas elott kellene lekezdeni kapkodni, amit eddig 2014 ota minden egyes alkalommal lathattunk az ellenzeki oldaltol.
Szerintem a fidesz legyozesenek nem az osszefogas a modja, hanem az ertelmes alternativa nyujtasa. Igaz, az nem vezet eredmenyre az elkovetkezo legalabb 2 valasztason, de utana mar talan.

GyMasa 2019.03.18. 16:46:59

@GyMasa:
Ehh, akarom mondani 1+1=1,3...

putris72 2019.03.18. 17:23:36

Mondj egy konkrét korrupció ügyet! De ne gyere a Mészáros Lörincel,meg az Orbán vejével,mert ilyenek tucat szám voltak 2010 előtt is!Söt akkor voltak még igazán!De akkor az Unió szerint nem volt az korrupció,és az akkori kormányok szerint sem! Mond most miért korrupció az amit ők előtte törvényesnek tartottak! De elmondom,hogy mi a korrupció! A 4-es metró,a PPP programok(amiket még csak nem is számoltak be a költségvetésbe)! Valamint az autópálya építések! Tanulmányozd ezt:hu.wikipedia.org/wiki/Magyarorsz%C3%A1g_gazdas%C3%A1ga_1989-t%C5%91l Az adatok,és a tények benne elég egyértelműen mutatják,hogy a balib kormányok lószart sem értek,de velejéig korruptak voltak! Talán ezért ment mindkét ciklusuk alatt csődbe az ország!1994-98,és 2002-2010 között!

Nincs közöttünk csicska 2019.03.18. 17:31:35

@putris72: "elég egyértelműen mutatják,hogy a balib kormányok lószart sem értek,de velejéig korruptak voltak! Talán ezért ment mindkét ciklusuk alatt csődbe az ország!1994-98,és 2002-2010 között!"

Mar 1981-re megszorultak a libbant kommunistak, akkor fordultunk eloszor az IMFhez, es akkor kezdett itt mozgolodni Soros is.

Gyorgy007 2019.03.18. 18:13:24

Olvastam egy jó kommentet, amit személyre szabok:

Magasan kvalifikált értelmiségi vagyok, nem voltam és leszek párttag és a megélhetésem nem politikafuggo. A sorosítás nem nekem szól de bármit megteszek hogy az ellenzéket távol tartsam a hatalomtól. Miért? Mert sokkal jóiban élünk mint 10 éve.
Változásról írogatsz de pontosan mi is változna? Nem kockaztatok !!

fátum 2019.03.18. 18:14:03

A cikk címére válaszolva; a kommentekből látszik, hogy nem. :-)

Nincs közöttünk csicska 2019.03.18. 18:27:02

Mindenhol 1 bites a politika

Obama: Forward!
Trump: MAGA

Ehhez kepest a Fidesz uzenetek eleg bonyolultak.

inteligencs elenzeki 2019.03.18. 18:32:25

"Eleinte ösztönösen felszólaltunk ellene, aztán kiderült, hogy a saját bázisunk 70 százaléka egyetért vele. "

Ez a ballibsiknél mindig így ment, ha "zorbánt" vagy úgy általában a jobboldalt kellett fikázni.

DFK 2019.03.18. 18:34:27

@Pipas: ráadásul a fogpótlások kivételével a fogászat tb finanszírozott.

Tzp 2019.03.18. 18:53:59

@GyMasa:

Működne az átszavazás, mert a második fordulóban nem kéne a pártoknak együttműködni, az átszavazás anélkül is működik.

Kreált - bár talán valós is valahol - példa:
Első forduló: Fidesz 40%, Jobbik 35%, MSZP 25%.
A második fordulóra simán lehet az, hogy a pártok nem csinálnak semmit, de lesz annyi MSZP-s szavazó, aki átszavaz a Jobbikra azért, hogy leváltsák a Fideszt. Másodlagos pártpreferencia.

De a két forduló csak egy dolog. A kiegyensúlyozott média, az állami szervek nem pártállami alapon működése stb mind együtt teremtik meg a demokratikus körülményeket. Ezt nevezik a Fidesznél szinergiának. Épp ezért verte szét ezeket Orbán.

Tzp 2019.03.18. 18:59:28

@putris72:

Hát a MET vagy a letelepedési kötvények külön-külön is tán nagyobb korrupciós tételek, mint a ballib egész nyolc éve együtt.

Plusz ezek elég komoly kárt is okoztak a társadalomnak közvetlenül is.

Szabványok 2019.03.18. 19:28:02

Rám leginkább az F illik.

A baj az, hogy az ellenzéktől is félek, szerintem hatalomra jutásukkor sem tudnák helyreállítani az intézményrendszert és a társadalmi tudatot ért károkat.
Pl. a xenofóbia visszaszorításoz évtizedek kemény munkája kell.

Ráadásul az ellenzék is paternalista módon képzeli a megújulást. Sőt, fél lábbal még a szocializmusban vagyunk, a rezsicsökkentés és az állami szabályzás a népszerű.
Ráadásul az emberek tudatában az ellenzék a "baloldal". Most hogyan magyarázza meg egy "baloldal", hogy a bank az egy piaci alapon működő szolgáltatás és nem jótékonysági intézmény?

Ha nyerne az ellenzék, mennyire lenne stabil a koalíció? Mennyi idő alatt szedné szét őket az ellenzéki fidesz?

Szóval F vagyok, de pesszimista.

MEDVE1978 2019.03.18. 19:35:58

A helyzet igazából sokkal rosszabb, mint a legtöbben gondolják. Ennek oka a demokratikus intézmények erodálása és ennek a beépülése a magyar kultúrába. Namármost voltak szerencsésebb nemzetek nálunk, ahol az uram-bátyám rendszer mellett indogénen kialakult egy másik, versenyre épülő rendszer is. Nomeg ömlött be a pénz, leginkább a gyarmatokról. Na ezeknek a helyeknek az volt a szerencséje, hogy a kulturába beépült némi olyan dolog is, hogy az állam képes képviselni téged, az adó nem sarc, hanem a közösségért kiadott pénz stb. Nálunk ez sohasem volt így, plusz a két világháború során is a szopó szerepet kaptuk, ezért az alap közösségi reakciónk még mindig elég szar. A magyar ember legalább 500 éve a megszállóknak fizet adót, ha nem akkor meg a földesúr, meg a püspök úr sanyargatja agyon. Jó sokáig full agrárországként az emberek 90%-nak ez volt a tapasztalata hosszú évszázadokon át. Ez olyan tradíciót hoz elő, ami azt mondja, ne bízz a hatalomban, ne bízz a törvényekben, formalitásban, az informális, családi kapcsolatok visznek előre. Ne fizess adót, mert az állam hülyeségekre költi, amitől nem lesz jobb neked.
Pozíciót csak a haveroddal vagy családtagoddal tölts be, akkor is ha alkalmatlan, mert benne bízhatsz, más meglop.

A probléma az, hogy a FIDESZ úgy alakította át a kormányzati rendszert, hogy ezt a felfogást tükrözze. A kár nyilvánvalóan óriási, mivel a családi-haveri rendszerek kontraszelekciója milliárdos károkat okoz minden területen. A formális rendszerekkel való szembenállás pedig erodálta, a mindenkori célokhoz testreszabta az intézményeket. Ez nagyon nagy baj, mert ha valaki mégis jön, hogy leváltsa, két dolog történhet:
1. Fidesz2-vé válik, hatalmasat vérengz és minden korábbi FIDESZ pozíciót elpusztít. Persze nem nagyon hihető, hogy szakértői posztokra, nagy részére megfelelő embert fog találni. Ezért ugyanolyan kontraszelektált elitet, rendszereket hoz majd létre, csak itt a saját "törzsét" haverjait hozza helyzetbe.
2. Megpróbál tisztességes politikai erő maradni. Ebben az esetben a saját halálos ítéletét írja alá. A különböző alrendszerekbe ültetett FIDESZ katonák szabotálják majd a munkát, szivárogtatnak. A nép hamar felejt, Viktor már egy-két év múlva visszatérhet.

Éppen ezért a jelen helyzetnek nem nagyon van jó outputja. A fiatalabbak talán abban reménykedhetnek, hogy meghal vagy teljesen visszavonul Orbán, mert ő az egyetlen, aki a törzset összetartja és egységessé teszi. Ez esetben több törzs háborúja következik, amelyből valahogy kisülhet némi közéleti tisztulás.

MEDVE1978 2019.03.18. 19:47:39

Vak dolog azt nem észrevenni, hogy vannak haszonélvezői a rendszernek, akik nem hülyék. Ha csak a zsebem érdekelne, Orbánra szavaznék.
Fiatal felnőttként emlékszem, hogy számolgattam, hogy a bérem 60-70%-át viszi el az állam. Akkor még az átlagbér környékén keresve is a legmagasabb adózási kategóriába estem. Ma ez mindenféle kedvezmény nélkül is kb. 45% lenne.
Orbánék húztak egy pár jó dolgot gazdaságilag, ezzel sokan jól jártak. Persze nem mind szavaz a FIDESZ-re, de például érdekes lenne az embernek tükörbe néznie akkor, hogy ha újra olyan erőre szavazna (és az nyerne), amelyik progresszív jövedelemadózást akar.

dunántúli gyerek 2019.03.18. 19:48:45

@Tzp: Nemtom mi az a MET, de azt meseld el kerlek, hogy a letelepedesi kotveny mitol korrupcio? Vagy 10 EUs orszag arul ilyet, es az USA.

dunántúli gyerek 2019.03.18. 19:50:16

@Szabványok: "Pl. a xenofóbia visszaszorításoz évtizedek kemény munkája kell. "

Bizony, ezert inkabb kiutaljuk a xeno-kat, nem fogun nyugat-europa sorsara jutni.

dunántúli gyerek 2019.03.18. 19:52:30

@MEDVE1978: "ne bízz a törvényekben, formalitásban, az informális, családi kapcsolatok visznek előre."

Bezzeg amerikaban, ahol ugyanabbol a csaladbol jonnek az elnokok, elnokjeloltek. Az persze teljesen mas, az a liberalis demokracia netovabbja.

lobaszopiatej 2019.03.18. 19:59:39

"F: Akik a változásért tennének, és akár kockáztatnának is"

Hiába.
Amíg nem lesz még1 Mohács (pl válság mint a szociknál), addig a buta fanatikus Orbánhívők sakkban tarthatják az országot.
Nem elég a Mészáros Lőrinc, Habonyárpi, Matolcsy alapítványok, MVM-es CÖF pénzek, "focializmus", nameg a többi rabló putyinpincsi oligarcha, a fideszes bizony tolerálja a parazita, Polt Péter által is igencsak felkarolt hűbérrendszert, államilag támogatott oligarhák által felvásárolt médiában (mostmár csak hazudós és pozitív híreket lehet hallani, 1-2 ritka médiumot leszámítva).

Régebben már egy Tocsikmártától meg Princzgábortól elájultak, ma meg annyit rabolhatnak, amennyitől még nem csökken a jólét, egy fejlődő országban.
De annyira hosszú ez a lista, hogy az ember egyszerűen összefoglalja egy O1G-ben.

Jól teljesít az ország? Az volna a csoda, ha nem. Ömlő EU-s milliárdok, plusz a 30-as 40-es csúcsra érő népességfa (gy.k.: dolgozó emberek, termelékenységük csúcsán).
Ideális állapot a fosztogatásra.

Szabványok 2019.03.18. 20:00:43

@Tzp: "Hát a MET vagy a letelepedési kötvények külön-külön is tán nagyobb korrupciós tételek, mint a ballib egész nyolc éve együtt."
Ez igaz. Ráadásul ez jól kommunikálható is, egy baloldal tűzze a zászlajára, hogy egy gázszerelő 8 év alatt 300Mrd-os vagyont halmozott fel.

Másrészt ezek a lopások a kormány hibáinak populistán támadható része. A magam részéről hosszan tudnám sorolni a bűnöket, amiket elkövettek és sokkal súlyosabbak, mint az az 1000MrdFt, amit zsebretettek. Az emberek lelkében, szemléletében okozott kár jelentősebb. De még a környezetben okozott károk is.

Sőt!
Még a lopásukban sem az a legborzasztóságosabb, hogy egy Rogán féle fickó milliárdos. Hanem az, hogy az emberekbe beleivódott ez a rendszer. Úgy lehetsz milliárdos, ha fideszbarát vagy. Ráadásul ezt megfordították, így kialakult a társadalomban egy gazdag ember ellenesség. Pedig a kapitalizmus azzal jár, hogy egyeseknek yachtjuk van az Adrián, mások saját géppel repülnek focicsapatuk meccsére.

ételizésítő 2019.03.18. 20:10:33

@Minden ballib bérretteg:
ÁVH-s köcsögök ti voltatok és vagytok meg a kurva anyátok, te narancskomcsi exmunkásőr faszkalap.
Ünneplésről meg akkor már szó sem volt, és a rendőrök nem minden ottlévőt vertek, csak a hozzád haszonló faszkalapokból álló csürhét, ami pár száz ember volt. És nem verni kellett volna, hanem lőni benneteket, élessel, amíg mozog egy is közületek, gyújtogató faszkalapok.

ételizésítő 2019.03.18. 20:18:39

@dunántúli gyerek:
Azért, te ostoba faszkalap, mert egyrészt nem adják mindenkinek, hanem csinálnak háttérellenőrzést, másrészt meg nem a haverok zsebébe megy a pénz, hanem az államkasszába.
Már ha a mákszem agyaddal felfogod a különbséget, Orbán-seggnyaló.
Ennyire ízlik a cigányszar?

megvagyhadnagy 2019.03.18. 20:38:07

@ételizésítő: nyomjad, nehogy abba hagyd....minden egyes a tiédhez hasonló gyalázkodó, mocskolódó, lenéző, primitív hozzászólás plusz egy szavazata fideszre. Nem kell ide habonyárpi, megoldjátok ti magatok.

Szabványok 2019.03.18. 20:38:50

@dunántúli gyerek: Azt ugye tudod, hogy ennek hátrányaira már Szent István is figyelmeztette Imre herceget?
A XXI. században, a globalizáció korában, amikor mindent Kínában gyártanak, alapélelmiszerré vált a banán, a multikkal nem lehet felvenni a versenyt minőségben árban, a tudományos-technológiai haladás témánként az ország GDP-jét meghaladó összegekbe kerül, amikor a fiatalok a világ egyetemei között válogatnak, amikor a legjobb angol F1 pilóta néger,sőt az angol királyi családban is van néger, stb. akkor Európa közepén körbevasfüggönyözni magunkat irreális.

A nyolcvanas évek Albániája, vagy É-Korea szintjére esnénk vissza, ha engednénk xenofóbiánknak és ha a lányunk azzal jön haza, hogy Oxfordban megismerkedett egy szimpatikus fiatalemberrel hozzámegy, akkor mi bezárnánk, mert az a szimpatikus fiatalember néger és muzulmán.

A globalizáció elől nincs menekvés. (Ha csak nem akarunk életszínvonalban, technológiában évtizedeket visszamenni.)
Akkor el kell fogadnod a néger igazgatót a munkahelyeden, el kell fogadni a kínai büfést, el kell fogadni az arab orvost. El kell fogadnod, hogy a munkahelyeden angol nyelv a hivatalos, minden dokumentáció azon készül. El kell fogadnod, hogy az országunkban nem csak keresztények élnek, hanem más vallásúak is.

eloi 2019.03.18. 20:51:47

@ételizésítő: Persze. Itt a haveri cégeknek esik le pár jó megbízás, máshol meg a döntéshozók az ellenfeleiket hozzák helyzetbe. Pl. ezért öntik a pénzemberek is a lóvét az amerikai elnökjelöltek kampányára, hogy ne kapjanak aztán érte semmit. (Lószart.)

eloi 2019.03.18. 20:55:16

@Szabványok: Sok dolgot el kell fogadnunk, másokról meg DÖNTHETÜNK! Ezt jelenti a demokrácia meg a szabadság. Hogy nem KELL minden kényszert elfogadni.

Pipas 2019.03.18. 20:55:27

@DFK: "ráadásul a fogpótlások kivételével a fogászat tb finanszírozott."

Igen, tudom. Ezt már nem is akartam felhozni. :D

Pipas 2019.03.18. 20:59:25

@Tiktak58: "Pénz elosztásoddal nemtudok egyetérteni mert ha a Te elszámolásod igaz lenne akkor ha összevetem a stadionok számát illetve a rá fordított ezekkel kapcsolatos költségeket akkor csili vili kórházaknak ,rendes utaknak stb kellene lenni.
Természetesen nem mindennek egyszere! De ugyanolyan arányban kellene fejlődeni más területen is az országban. "

A logikát teljesen hibás. Nem is hiszem, hogy nem direkt csinálod. A kórházakba bemennek az emberek és milliós épeken milliós gyógyszerekkel, milliós beavatkozásokat végeznek el. A stadionokba meg bemennek az emberek és vesznek pár ezer forintért egy jegyet.

A kórházak sokkal többe kerülnek mint a stadionok és ez így is van jól.

És igen, szépültek kórházak, vettek új gépeket, vettek új eszközöket. Nem mondom, hogy nem vehettek volna többet, nem mondom, hogy minden klafa, csak azt mondom, hogy ez a stadionokkal való balhézás butaság.

eloi 2019.03.18. 21:00:28

@Szabványok: És ne mosd össze a szinteket!: A TÖMEGES és ILLEGÁLIS bevándorlás/betörés a zöldhatáron (!), nem ugyanaz, mint amikor itt maradnak az itt tanult arab orvosok, idehelyezik a céged néger igazgatóját..., stb. Még csak nem is az, amikor az ország maga dönt arról, hogy akár nagyobb kontingenseket is betelepít, MERT AZ A JÓ AZ ORSZÁGNAK.
A politikai vita az elsőről szól és a SZABADSÁGRÓL, hogy DÖNTHESS róla (vagy bármiről)!

convar · http://docs.google.com/document/d/1C9jtT9NLDNv_80m_U9Pv5X_LwJb3bFUqhOMhafMalGg/ 2019.03.18. 21:59:58

A cikk címében feltett kérdésre válaszolva: nem. Mert én magára a politikára untam rá de nagyon, ill. adtam fel 2018.04.08. késő este végleg azt a reményt hogy ez az ország egyszer még egy normális ország lehet.

És ebben a hitemben most hogy végigolvastam a kommenteket is, csakis megerősödni tudtam.

Nem lesz itt változás soha, mert ez egy ilyen ország ilyen politikai "kultúrával" (az idézőjel term. fontos) és kész. Én már elfogadtam, sőt meg is békéltem vele, és élem is ennek megfelelően az életem. (Magyarán: szarok a politikára, és szarok a Fideszre, de szarok az ellenzékre is, meg arra is hogy ezek a polidilitől sokszor már elkorcsosult jellemű hívői mit mondanak. És így persze term. szarok a migránskérdésre is, meg Sorosra, Felcsútra, meg annak kisvasútjára, a stadionokra, a gázszerelőkre meg azok vagyonára. De szarok erre az új O1G 2.0 mozgalomra is, meg 2022-ben szarok majd a választásokra is, úgyse lesz akkor se egyetlen épkézláb alternatíva sem, de még azt is megkockáztatom hogy 90%-ban uaz lesz a politikai paletta mint 2018-ban. Vagy ha esetleg mégis elmegyek, akkor a Kutyapártra szavazok. Majd ezt még átgondolom, van rá 3 évem.)

Mielőtt még jönne az hogy de akkor meg mit keresek itt: jó, hát átlag félévente egyszer azért még eltévedek egy-egy ilyen oldalra (pl. ha más oldalon belinkelték, mint most is), bár lehet hogy még ez a félévenként egyszeri alkalom is túl gyakori.

kocsisj 2019.03.18. 22:02:48

@Szabványok: Teljesen egyetértek Veled. Nem véletlenül írtam még a legelején elvekről és erkölcsről. Egy elvtelen és erkölcstelen társadalom kialakulása, ami sajnos nem az utolsó 9 év hibája csak, eredményezi a skandináv országoktól (de általában véve Nyugat-Európától) való legalább 30 éves hátrányunkat. S az Orbánék bűne, hogy ez az olló egyre nyílik.

Greccsi Zsot 2019.03.18. 23:46:00

"gyűlölöm az O1G-t, méghozzá a kezdetektől."

Mar pedig aki nem o1g-ik eleg hangosan, az egy tetves fasiszta, naci, rasszista, hitlerberenc, pont mint a postolo.

dunántúli gyerek 2019.03.18. 23:49:15

@ételizésítő: ja, persze. Ha valamit tudsz, fordulj az illetekes hivatalhoz. A buncselekmeny eltitkolasa bunpartolas!

Tzp 2019.03.19. 00:42:02

@dunántúli gyerek:

A MET az az a cég, amely az Ausztria irányából jövő gázszállítás során keletkező pénzt megcsapolja Orbán köre.

A letelepedési kötvény azért korrupció, mert gyakorlatilag munka nélkül jutott Rogán köre brutális összegekhez, amelyek offshore számlákon landoltak. Munka nélkül, irreálisan nagy összegek és adózás nélkül került egyesekhez.

Ráadásul ellenőrizetlenül kerültek be így tízezrek Magyarországra.

Tzp 2019.03.19. 00:44:47

@MEDVE1978:

A progresszív adózás önmagában semmit nem mond el arról, hogy kevesebbet vagy többet kéne-e adózni., hisz az a kulcsoktól függ. A Fidesznek is az lett volna a dolga, hogy normális kulcsokkal üzemeltesse a többkulcsos rendszert, nem pedig egykulcsosra cserélnie. Az egykulcsos rendszer az egyik felelőse a magyarországi alacsony béreknek, a társadalom szétszakadásának és a vállalkozások gyenge fejlődésének.

Tzp 2019.03.19. 00:55:06

@Pipas:

Az egészségügyben 2010 óta megszorítások vannak. Vagy 700 milliárd forintot vontak ki Orbánék onnan. Most sincs jelentős különbség a válság idején és a most EÜ-re költött pénzek között reálértéken.

Kevés felújítás volt, az is jelentős részt EU-s pénzből. És sokszor gyatra minőségben. Gépeket keveset vettek, iszonyatos az elmaradás.

Ezek különösen annak fényében durvák, hogy kormánynak még nem volt akkora lehetőség az EÜ-n javítani a rendszerváltás óta, mint az 2010-es Orbán kormánynak. Még valamelyik állami szerv is elismerte, hogy tízezrével hullanak az emberek az EÜ-ben az alacsony finanszírozás miatt.

ételizésítő 2019.03.19. 01:01:31

@megvagyhadnagy:
Mi van, fidesztakony, neked is ennyire ízlik a cigányszar? Vagy csak mióta gundeles?

ételizésítő 2019.03.19. 01:12:47

@Szabványok:
Nem technológia, technika. Csak a sok barom nem tud különbséget tenni a kettő között, és annyi esze van, hogy technology = technológia, pedig kurvára nem.

Egyébként meg ha néger, azzal semmi baj, de ha muzulmán, akkor kurvára próbálnám lebeszélni a lányomat, mert minden muszlim elmebeteg, csak van, amelyikben még csak lappang, és 30-40 éves kora táján tör elő.
De ha nagyon ragaszkodik a muszlim faszhoz, akkor azért mondanám neki, hogy amikor beleüt a szar a ventilátorba, akkor oldja meg egyedül, tőlem ne kérjen segítséget, mert én időben szóltam.

@Pipas:
Elég ostoba fasz vagy, ha ezt így gondolod, Fidesz-seggnyaló.

@yourmomtits:
Nem voltam ott, O1Gecigány-seggnyaló faszkalap, de közvetítette a tévé. A Fideszé is. Lőni kellett volna a csőcselékre, élessel. Amíg csak egy is mozog.
Ja, meg elég gyakran jártam a Rákóczi úton, ahol még évekig ott volt a betonba beleégett kukamaradvány, amit te meg a csürhéd felgyújtott.
Az meg, hogy idelinkelsz egy csomó hamis, nem ott készült képet, ki a faszt érdekel?
Ahogy látom, neked is nagyon ízlik a cigányszar, seggnyaló.

@dunántúli gyerek:
Illetékes hivatalhoz, te faszkalap, amíg Polt Péter fő bűnpártoló az államügyész?
Mi a kurva anyádról beszélsz, te Fidesz-seggnyaló majom?
Ahogy látom, neked is nagyon ízlik a cigányszar, seggnyaló.

DFK 2019.03.19. 04:56:29

@Tzp: aha, szóval azóta alacsonyak a bérek, amióta egykulvsos az szja? Nem. Azért lett egykulcsos az szja, mert alacsonyak a jövedelmek. Azt meg már látttuk, mit jelent a többkulcsos, ha azt a nagyon demokraták határozhatják meg:az átlagjövedelem már a legfelső kulcsba esik. Az olyan többkulcsosnak, ahol tényeg csak a legfelső 5-10 százaléknyi ember adózik magasabb kulccsal, nincs értelme.

Pipas 2019.03.19. 05:23:34

@Tzp: "Az egészségügyben 2010 óta megszorítások vannak. Vagy 700 milliárd forintot vontak ki Orbánék onnan. Most sincs jelentős különbség a válság idején és a most EÜ-re költött pénzek között reálértéken."

Az egyik mondatoddal meghazudtolod a másikat. De persze ennek megint nincs köze ahhoz, amit én mondtam.

Pipas 2019.03.19. 05:25:23

@Tzp: "A letelepedési kötvény azért korrupció, mert gyakorlatilag munka nélkül jutott Rogán köre brutális összegekhez,"

Ez meg a kommunista álláspont. Kapitalizmusban nem bűn munka nélkül pénzhez jutni.

Pipas 2019.03.19. 05:27:44

@Tzp: "Fidesznek is az lett volna a dolga, hogy normális kulcsokkal üzemeltesse a többkulcsos rendszert, nem pedig egykulcsosra cserélnie. "

Szerinted. A régió legtöbb országában egykulcsos adó van vagy volt a közelmúltban:
en.wikipedia.org/wiki/Flat_tax#/media/File:Flat_tax_in_Europe.svg

Pipas 2019.03.19. 05:28:39

@Tzp: "Ráadásul ellenőrizetlenül kerültek be így tízezrek Magyarországra."

Nem, nem ellenőrizetlenül. Pont az a lényeg, hogy nem ellenőrizetlenül.

DFK 2019.03.19. 07:02:28

@Pipas: na igen, ráadásul a "nemlopós" balosok vették ki a tb alól az egészet és a "lopós" fidesz rakta vissza...

dunántúli gyerek 2019.03.19. 07:25:38

@Tzp: ja, persze. Ha valamit tudsz, fordulj az illetekes hivatalhoz. A buncselekmeny eltitkolasa bunpartolas!

Tzp 2019.03.19. 07:38:01

@DFK:

Ez így értelmetlen. Hamis állításokkal élsz és értelmetlen következtetésekkel.

Az egykulcsos adó bebetonozta az alacsony béreket, a dolgozói szegénységet, a társdalom szétszakadását, a bérek lemaradását. Különösen, hogy Orbánék közel 50%-on(!) üzemeltették az egykulcsosat, vagyis közel 50%-ot vontak el a bérből.

Már a bevezetésekor világos volt, hogy nem fog működni a dolog. Az is világos volt, hogy a többkulcsosnak nincs alternatívája, csak a kulcsokat kell beállítani normálisan. Meg persze egyszerűsíteni. De az is elmaradt.

Tzp 2019.03.19. 07:40:14

@Pipas:

Nem hazudtolom meg. A GDP növekedett, tehát többet is lehetett - és kellett is - volna költeni. Plusz ugye a rokkantnyugdíjakat is átrakták az EÜ-be, hogy jobban nézzen ki a statisztika.

Tzp 2019.03.19. 07:42:51

@Pipas:

De, ha papíron munkának kellett volna történnie. Főleg ha közpénzről van szó. Mert ha a letelepedési pénzből túl sok megy magánkézbe, akkor az az államkassza helyett megy oda, tehát lopás. Mint ahogy a TAO is közpénz.

Tzp 2019.03.19. 07:44:05

@dunántúli gyerek:

A törvények nem ismerete nem mentesít a bűncselekmény alól. Tehát most hogy tudsz az esetről, te is köteles vagy jelenteni. Az nem kifogás, hogy szerinted nem történt bűncselekmény!

dunántúli gyerek 2019.03.19. 07:55:36

@Tzp: En nem tudok bcs-rol, az amit leirtal feljelentesre sem eleg.

LucretiaBorgia 2019.03.19. 09:53:37

@Androsz: Én is mondtam, tapasztalatból. Moderálni kell és irányítani. Aki nem törődik a poszt utóéletével, annak elhal a blogja.

Pipas 2019.03.19. 09:58:04

@Tzp: "A GDP növekedett, tehát többet is lehetett - és kellett is - volna költeni. Plusz ugye a rokkantnyugdíjakat is átrakták az EÜ-be, hogy jobban nézzen ki a statisztika."

Szerinted. Szerinted többet kellett volna költeni. Frankó. Értjük. Az előbb msról volt szó.

"A törvények nem ismerete nem mentesít a bűncselekmény alól."

Nincs olyan, hogy "mentesít a bűncselekmény alól". Értelmetlen szókapcsolat.

"De, ha papíron munkának kellett volna történnie. Főleg ha közpénzről van szó."

Nem, nincs olyan, hogy "munkának kellett volna történnie", kapitalizmus van, nem csak munkával lehet pénzt keresni, az a szocializmusban volt. Szerintem kevered az "ellentételezés nélkül", és a "munka nélkül" kifejezéseket. Munka nélkül simán lehet közbeszerzésen keresni, elég, ha mondjuk te vagy a tulajdonosa egy cégnek, aki közbeszerzésen vesz részt. Semmit nem dolgozol, mégis teljesen legálisan keresel pénzt.

"Az egykulcsos adó bebetonozta az alacsony béreket, a dolgozói szegénységet, a társdalom szétszakadását, a bérek lemaradását. "

Senki sem betonozott be semmit. A bérek soha nem látott mértékben növekedtek, a szegénység csökkent, a társadalom pedig nem szakadt szét.

"Mert ha a letelepedési pénzből túl sok megy magánkézbe, akkor az az államkassza helyett megy oda, tehát lopás."

Nem, nem lopás. Kétsintű bankrendszer van, minden kincstárjegyből megy "magánkézbe" pénz. A lopás az, ha valaki valamit azért tulajdonít el, hogy azt jogellenesen megtartsa, nem történt jogellenes cselekedet, tehát nem történt lopás.

"Tehát most hogy tudsz az esetről, te is köteles vagy jelenteni. Az nem kifogás, hogy szerinted nem történt bűncselekmény!"

Nem, nem vagy köteles jelenteni, az a socializmusban volt. Magyarországon nincs általános feljelentési kötelezettség, feljelentést tenni csak néhány nagyon konkrét és speicális esetben vagy köteles.

Plána nem vagy köteles feljelentést tenni, ha csak nem rendelkezel konkrét ismeretekkel, azaz pl. csak hallomásból tudsz bizonyos dolgokat.

LucretiaBorgia 2019.03.19. 10:04:51

@Tzp: "Orbán társadalmi ellenőrzés nélkül gyakorol teljhatalmat. Vagyis funkcionálisan egy diktátor. Így a társadalom nagyrészt tehetetlen, nem tud hagyományos politikai eszközökkel sikert elérni."

Na végre ! Nem győzöm hangsúlyozni, 2/3-nál nincs kontroll, itt a lényeg.

LucretiaBorgia 2019.03.19. 10:20:53

@ételizésítő: Az istenággyon ! Aki hozzád szól az fidesztakony, faszkalap, stb. ? Azért vannak itt épeszű kommentelők, akik nem fidesz seggnyalók, de rájuk is csípőből tüzelsz ?! Miért ?
Csókcsi :):):)

Szakyster 2019.03.19. 10:30:33

@Nincs közöttünk csicska: "Nekem tokmind1 mennyit lopnak.
Ha annyival emelkedik a ber mint az elmut8ban, tolem 5x ennyit is lophatnak."

Abszolút megértem az álláspontodat, de fontos lenne megértened, hogy mi a baj ezzel. Ha csak rövid távon nézed, még akár igazad is lehetne. Csakhogy fontos lenne megértened, miért nőtt a fizud. Nem azért, mert annyira jól végzi a dolgát a regnáló kormány, hanem mert még mindig a gazdasági válságból jövünk ki, éppen konjunktúra van, szárnyal a világpiac. _Mindenhol_ nő az életszínvonal, bármely környező országban. De ha megnézed a statisztikákat, akkor azt is fogod látni, hogy közép-európában nekünk a leglassabban/legkevésbé. És ebből akkor lesz baj, ha a világgazdaság ismét leszálló ágba kerül, akkor nem lesz tartalék a magyar gazdaságban. És ez nem fogja komolyan érinteni azokat akik lopnak, de a bérből és fizetésből élőket viszont igen.

Nincs közöttünk csicska 2019.03.19. 10:38:25

1. nem szavazhatunk csak arra, ami van (ergo tokmind1 mi van szerinted a tobbi keleteuropai orszagban). Szerintem a Fideszre szavazas a jar a legkisebb kockazattal, a gazdasagi fejlodest tekintve (a tobbi rizsa).

Miert mondom ezt? 1990-2010ben az eves atlagos realberemeles 1% volt, 2010-18ban 6%. Es 2010ig osszeszedtuk a regio legmagasabb adossagat (ma is a legmagasabb). Ezek azert eleg hosszu tavu adatok, ugy gondolom, es eleg szignifikans a kulonbseg.

www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_eves/i_qpt007.html

Nincs közöttünk csicska 2019.03.19. 10:46:05

@Szakyster: 6xos kulonbseget nem magyarazza meg az a teny, hogy konjunktura van (bar a nyugat-europai piacainkon lassabb most a fejlodes, mint 2008ig).
Az EU-penzek szinten nem magyaraznak meg mindent, az 1. Zorban-kormany eu-penzek nelkul is eleg jo novekedest hozott, es az allamadossag is csokkent, a szoci kormanyok eu-penzzel egyutt is halmoztak az adossagot.

Szakyster 2019.03.19. 10:50:46

@Nincs közöttünk csicska: De, igen, tökéletesen megmagyarázza. Sőt, Igazából alulmagyarázza, mert a kunjunktúra miatt nagyobb gazdasági/bérnövekedésnek kellene lennie, csak a központosítás, oligarhásodás, kapkodva, random módon változtatgatott jogi környezet miatt a hazai piac sokkal kiszámíthatatlanabb, mint mondjuk a szlovák, a lengyel vagy a cseh.

Pipas 2019.03.19. 10:57:41

@Szakyster: "De, igen, tökéletesen megmagyarázza. Sőt, Igazából alulmagyarázza, mert a kunjunktúra miatt nagyobb gazdasági/bérnövekedésnek kellene lennie, csak a központosítás,"

Te vagy az egyetlen, aki ki tudja számolni, hogy egy országban mennyinek kellene lennie a gazdasági növekedésnek, ha más lenne a jogi szabályozás. Ez körülbelül akkora tett, mint amikor a prófétákról hadoválnak egyesek.

"Nagyobb növekedésnek kellene lennie"... berosálok b+. A közgazdasági Nobelt mikor veszed át? :D

Nincs közöttünk csicska 2019.03.19. 10:57:55

@Szakyster: Arra reflektaltam, hogy 2008ig europaban nagyobb volt a gdp emelkedes, mint most.

A szlovakoknal pl. 2007ben 9%, mo-n akkor 1%. Realeremeles meg nuku. Most meg siman elozzuk a szlovakokat gdp emelkedesben, meg beremelkedesben, pedig meg mindig nagyobb az adossagunk az elQroknak koszonhetoen.

Szoval minek kene levaltani Zorbant? Kire?

Pipas 2019.03.19. 11:00:09

@Szakyster: "Csakhogy fontos lenne megértened, miért nőtt a fizud. Nem azért, mert annyira jól végzi a dolgát a regnáló kormány, hanem mert még mindig a gazdasági válságból jövünk ki, éppen konjunktúra van, szárnyal a világpiac. "

Ja, a konjunktúra. 2006-ban is volt konjunktúra, 2005-ben is, aztán mejdnem összecsuklott a gazdaság. Az, hogy az ellenfél sikereit épp úgy, mint a saját kudarcokat a külső körülményekre fogjuk ősi focista szokás. Senki sem veszi komolyan.

Szakyster 2019.03.19. 11:03:15

@Nincs közöttünk csicska: "Nagyobb növekedésnek kellene lennie"... berosálok b+. A közgazdasági Nobelt mikor veszed át? :D" Nem kell ehez nobel díj, csak el kell olvasni pár statisztikát.

Amúgy Orbánt nem ezért kellene leváltani, ez csak másodlagos, mert ez csak azt jelenti, hogy rossz vezető, rossz gazda. Ami miatt nem leváltani kellene, hanem hazaárulásért kivégezni, az a demagógia, az értéknélkülisége, a diktatúra felé elmozdulás, a cenzúra, a demokratikus értékek erodálása, stbstbstb.

Pipas 2019.03.19. 11:03:20

@Szakyster: "s ez nem fogja komolyan érinteni azokat akik lopnak, de a bérből és fizetésből élőket viszont igen."

A "bérből és fizetésből élők" egy értelmetlen modorosság, abból a korból maradt fel, amikor még volt különbség bér és fizetés közt. Nagyon-nagyon rég nincs, ezért csak tudálékos emberek mondják, hogy "bérből és fizetésből".

Nincs közöttünk csicska 2019.03.19. 11:07:38

@Szakyster: Tehat a szamok alapjan Orban magasan a legjobban vezeti az orszagot az elmult30 evben.

1990-2010ben az eves atlagos realberemeles 1% volt, 2010-18ban 6%. Es 2010ig osszeszedtuk a regio legmagasabb adossagat (ma is a legmagasabb). Ezek azert eleg hosszu tavu adatok, ugy gondolom, es eleg szignifikans a kulonbseg.

www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_eves/i_qpt007.html

Erre nem mondtal semmi ertelmeset, csak hisztizel. Hisztizz anyadnak!

Pipas 2019.03.19. 11:08:12

@Szakyster: "Nem kell ehez nobel díj, csak el kell olvasni pár statisztikát. "

Olyan statisztika nincs, hogy "mennyinek kellene lennie a GDP növekedésnek". Épeszü ember ilyet nem mond, normális ember nem kamuzik olyat, hogy "én tudom mennyinek kellene lennie" még olyat se nagyon, hogy "én tudom mennyi lesz".

"Ami miatt nem leváltani kellene, hanem hazaárulásért kivégezni"

Látom a joghoz is értesz mint a közgazdaságtanhoz. Te "bérből és fizetésből" élő zseni, te. :D

Pipas 2019.03.19. 11:15:59

@Szakyster: "az a demagógia, az értéknélkülisége, a diktatúra felé elmozdulás, a cenzúra, a demokratikus értékek erodálása, stbstbstb."

Egyrészről mi a fene az a "diktatúra felé elmozdulás"? Én azt hittem, hogy magyarországon mág legalább 5 öve kőkemény diktatúra van, te meg azzal jössz, hogy "elmozdultunk a diktatúra felé"?

Másrészt mi a rossebb az az "értéknélkülisége"? Orbán tök egyértelműen elmagyarázta ezerszer, hogy mit tekint értéknek. Az addig rendben van, hogy nem kell vele egyetérteni, de hogy a francba mondhatsz olyan marhaságot, hogy "értéknélküliség"?! Normális vagy?

És mi ez a cenzúra dolog már? Nem vetted észre, hogy magyarországon mindenki olyan parasztságot terjeszthet, amilyet akar? Hisz te is élsz vele vastagon, téged mikor cenzóráztak öreg?

De legfőképpen ezek az "értéknélküliség" meg "demagógia" ezek hol minősülnek már hazaárulásnak? Hogy a fenébe jön ide a hazaárulás?! Az is egy szó, amit nem értesz vagy mi?

Pipas 2019.03.19. 11:17:20

@Pipas: Elárulom: a hazaárulás azt jelenti, hogy valaki idegen értékeket részesít előnyben a hazája érdekei ellenében.

Na most ennek a tükrében menj vissza és próbáld meg értelmezni a saját kommentedet.

Szakyster 2019.03.19. 11:36:25

@Pipas:
1: Ha Északkórea 10-pontos diktatúra, Oroszország mondjuk 8, akkor Magyarország kb 5.

2: Orbán attól értéknélküli, hogy az értékei mindig változnak, annak megfelelően, éppen mi áll az érdekében. A legújabb a keresztény kurzus, ha megnézed, pár évvel ezelőtt sehol nem volt. Ha végig nézed a teljes életpályáját, akkor láthatod, hogy képviselt már minden értéket, és annak ellentétét is..

3: Nem csak az a cenzúra, ha nem engednek leírni valamit. Cenzúra az is, ha egy politikus nem nyilatkozik bizonyos sajtóorgánumoknak, nem válaszol kérdésekre. Cenzúra az is, ha bizonyos oldal képviselőt nem fogadnak bizonyos sajtóorgánumok, ennek minősített esete, ha a közszolgálati médiáról beszélünk. Cenzúra az is, ha kórház- vagy iskolaigazgatóknak tilos nyilatkozni a minisztériumok előzetes jóváhagyása nélkül. Cenzúra az is, mikor egyes köröknek kínos dolgokat valódi indok nélkül titkosítanak.

4: Ez egy eléggé beszűkített definíció, messzemenőkig nem értek egyet veled. Hazaárulás az is, ha valaki egy szűk réteg érdekeit előnyben részesíti a hazája érdekeinek ellenében. Számomra a trafiktörvény, a nyugdíjrablás, az Úniós pénzek becsatornázása a NER-lovagokhoz, mind mind-mind hazaárulásnak minősül. De ha nagyon zavar, akkor maradjunk annyiban, hogy a hazaárulással egyenértékű bűn, és hasonló büntetést érdemel.

Na, talán, hogy most elmagyaráztam, sikerül értelmezned a kommentemet.

Pipas 2019.03.19. 11:56:01

@Szakyster: "Nem csak az a cenzúra, ha nem engednek leírni valamit. Cenzúra az is, ha egy politikus nem nyilatkozik bizonyos sajtóorgánumoknak, nem válaszol kérdésekre."

Nem, nem az, a cenzúra nem azt jelenti, hanem azt, hogy engedélyeztetési eljárás van a sajtótermékeken. Ezt jelenti as szó.

"Orbán attól értéknélküli, hogy az értékei mindig változnak"

Nem, az "értéknélküli" nem ezt jelenti. Azt jelenti, hogy nincsenek értékei.

"Számomra a trafiktörvény, a nyugdíjrablás, az Úniós pénzek becsatornázása a NER-lovagokhoz, mind mind-mind hazaárulásnak minősül."

Számodra a szavak mind-mind mást jelentenek mint mindenki másnak. Közismert trollmódszer.

"Ha Északkórea 10-pontos diktatúra, Oroszország mondjuk 8, akkor Magyarország kb 5."

Baromság. Mondjuk még azt sem tudtad leírni, hogy "Észak-Korea", akkor honnan tudnád, hogy hány pontos a diktatúra ott? De komolyra fordítva: nem, az általad idekamuzott számok teljesen agyamentek, csak az elborultságodat bizonyítják.

A Budai Simicska . O1G 2019.03.19. 12:04:06

@LucretiaBorgia: váratlanul ért az Index-címlap és a 24 óra leforgása alatt majd 250 komment, pont úton voltam tegnap egész nap, csak futtában, a telefonomon olvastam bele az e-mail értesítőkbe... Majd most nekiállok, az érdekesebbekre válaszolok, a trollokat meg törlöm.

Pipas 2019.03.19. 12:11:05

@A Budai Simicska . O1G: "a trollokat meg törlöm."

Azaz mégiscsak van magyarországon cenzúra. Csak orbánnak van kevés hozzá. :D

Pipas 2019.03.19. 12:13:20

köze... csak orbánnak van kevés köze hozzá

A Budai Simicska . O1G 2019.03.19. 12:30:32

@leponex: gyűlölöm az O1G-t olyan szempontból, ahogy Tibi Atyát, Dancsó Pétert, meg a többi hasonló netcelebet is utálom. Pontosabban nem őket utálom, hanem hogy ilyesmire van igény, és ilyen eszközöket kell használni ahhoz, hogy az információs zajt túlkiabáljuk és a hangunk eljusson az emberekhez. Erről fogok hamarosan írni egy külön posztot, mert a Kreatív Ellenállók egyik fontos stratégiai célja kitalálni, hogy hogyan lehetne Tibi Atya stílusában értelmes gondolatokat közvetíteni azok felé, akiknek Tibi Atyára van igényük. Van pár ötletünk. :)

@conchita wurst: "politizalasnak azt hivjuk, ha valaki aktiv: mediat vasarol, manipulalja a nepet, vezeti a kozossegeket"

Nem, ezt marketingnek hívjuk, és szükség van rá, de a politika nem ebből áll. Egy mosóporra ez nyilván igaz, hiszen az a lényeg, hogy a gyártó minél többet eladjon belőle, de a politikának eredetileg az a célja, hogy a jövőnket meghatározza, és nem feltétlenül az a jó út, amiről több emberrel el lehet hitetni, hogy az.

Tudom egyébként, hogy a blog önmagában kevés, de ennek a blognak még csak az a célja, hogy megismertesse a koncepciót azokkal, akik tennének többet is. Erről a másik poszt végén írtam: o1g2.blog.hu/2019/03/17/elobb-utobb_meguntak_hazamentek

@luis5: "Miért? Mert sokkal jóiban élünk mint 10 éve"

Én is jobban élek, ha szigorúan pénzügyileg nézzük a dolgokat, de ezt nem a kormánynak köszönhetem, hanem a saját erőfeszítéseimnek meg némi szerencsének. És a pénz nem minden, de a te érvedet validnak tartom, a B csoportot a hozzád hasonlóan gondolkodókról mintáztam: te meg tudod indokolni, hogy neked miért jó, ellentétben mondjuk a C csoporttal, akik csak annyit tudnak mondani, hogy ha nem a Fidesz nyer, akkor gyün a migráncs és megerőszakol, mer' a tévé is mondta. Ha csak a hozzád hasonlóak szavaznának a Fideszre, semmi bajom nem lenne :) (Ugyanakkor te is egy kis átfedést mutatsz a C csoporttal: azt gondolod, hogy rosszabbul élnél, ha nem a Fidesz lenne, de ezt nem támasztja alá semmi. Szerintem aki talpraesett és hajlandó tanulni, az megél bármilyen kormány alatt.)

@Pipas: "Nem öreg, az őszödi beszédből legfeljebb azt tudhatod, hogy mit gondolt Gyurcsány Ferenc"

Oké, akkor helyesbítem: szerintem minden politikus azt gondolja, hogy a tüntetések és a népharag idővel elmúlik és nem kell ezekkel foglalkozni, egyedül Gyurcsányról szivárgott ki, hogy tényleg így gondolja. De szerinted Orbán nem szarja pont ugyanígy telibe a tüntetéseket?

@Nincs közöttünk csicska: "Ha annyival emelkedik a ber mint az elmut8ban, tolem 5x ennyit is lophatnak."

Ez egy borzasztóan korlátolt és káros gondolkodásmód. Nyilván én sem vagyok naiv, tudom, hogy aki a mézesbödön közelébe kerül, az fog belőle venni magának, de nem mindegy, hogy eközben bele is szarik, vagy csak csendben elveszi, amennyi kell neki. Például a 3-as metró felújítása: bánta volna a tököm, ha kétszer annyiba kerül (és ha többet is lopnak belőle) ha cserébe például nem légkondi nélküli kiszuperált sufnituning ruszki szarok járnának a felújított vonalon. Miért pont azokon a dolgokon kell spórolni, amit az emberek használnának is? A stadionokra két kézzel szórjuk a pénzt, pedig azokat kurvára nem használja senki, építettek volna völgyhidat az Alföldre (mint ahogy Gyurcsányék csinálták) vagy egy sehonnan sehova nem vezető villamosvonalat, lopni abból is lehet, de legalább valami kis haszna is lehet legalább annak a 2 embernek, aki a híddal vagy a villamosvonallal összekötött két tanya egyikében lakik.

@Anita Nagys: "Hiaba irsz barmit - meggyozhetetlenek..."

Erre csak annyit írnék, hogy 2002-ben, 2006-ban és 2010-ben én is a Fideszre szavaztam, a mozgalmunk egyik alapító tagja konkrétan a Fidesz kampánycsapatában dolgozott régen :) (A nevét egyelőre nem árulhatom el, de volt pár olyan húzása, ami országos visszhangot kapott, talán ha ezeket többen látják, többen felébrednek a NER-mátrixból)

Nincs közöttünk csicska 2019.03.19. 12:40:56

@A Budai Simicska . O1G: "Ez egy borzasztóan korlátolt és káros gondolkodásmód. Nyilván én sem vagyok naiv, tudom, hogy aki a mézesbödön közelébe kerül, az fog belőle venni magának, de nem mindegy, hogy eközben bele is szarik, vagy csak csendben elveszi, amennyi kell neki. Például a 3-as metró felújítása: bánta volna a tököm, ha kétszer annyiba kerül (és ha többet is lopnak belőle) ha cserébe például nem légkondi nélküli kiszuperált sufnituning ruszki szarok járnának a felújított vonalon. Miért pont azokon a dolgokon kell spórolni, amit az emberek használnának is? A stadionokra két kézzel szórjuk a pénzt, pedig azokat kurvára nem használja senki, építettek volna völgyhidat az Alföldre (mint ahogy Gyurcsányék csinálták) vagy egy sehonnan sehova nem vezető villamosvonalat, lopni abból is lehet, de legalább valami kis haszna is lehet legalább annak a 2 embernek, aki a híddal vagy a villamosvonallal összekötött két tanya egyikében lakik."

Ezek huszadlagos kerdesek, az ellenzek meg ne beszeljen metrorol, ha lehet.

Itt a lenyeg: 1990-2010ben az eves atlagos realberemeles 1% volt, 2010-18ban 6%. Es 2010ig osszeszedtuk a regio legmagasabb adossagat (ma is a legmagasabb). Ezek azert eleg hosszu tavu adatok, ugy gondolom, es eleg szignifikans a kulonbseg.

www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_eves/i_qpt007.html

Pipas 2019.03.19. 12:53:36

@A Budai Simicska . O1G: "Oké, akkor helyesbítem: szerintem minden politikus azt gondolja, hogy a tüntetések és a népharag idővel elmúlik és nem kell ezekkel foglalkozni, egyedül Gyurcsányról szivárgott ki, hogy tényleg így gondolja. De szerinted Orbán nem szarja pont ugyanígy telibe a tüntetéseket?"

Én azt tudom, hogy én mit gondolok és én azt gondolom, hogy veled ellentétben én nem hiszem, hogy tudom ki mit gondol.

Hogy másképpen is megfogalmazzam: annak idején gyurcsány mondott gáz dolgokat az mszp-ről, te pedig evidensnek veszed, hogy az biztos a többiekre is vonatkozott. Merthogy "azóta" tudni véled mit gondolnak a politikusok.

Gyurcsány is ezzel mosakodott utána, hogy ti. ő az egész magyar elitről beszélt. Pedig nem, el lehet olvasni, ő nem a teljes magyar elitről beszélt, jobb lenne, ha te sem célozgatnál erre, mert ez egy ordas hazugság.

Pipas 2019.03.19. 12:57:51

@A Budai Simicska . O1G: "éldául a 3-as metró felújítása: bánta volna a tököm, ha kétszer annyiba kerül (és ha többet is lopnak belőle) ha cserébe például nem légkondi nélküli kiszuperált sufnituning ruszki szarok járnának a felújított vonalon. "

"építettek volna völgyhidat az Alföldre (mint ahogy Gyurcsányék csinálták) vagy egy sehonnan sehova nem vezető villamosvonalat, lopni abból is lehet, de legalább valami kis haszna is lehet"

Vagyis ha az mszp épíat egy völgyhidat az alföldre vagy sehonnan sehova nem vezető villamosvonalat, akkor azt mondod, hogy "valami kis haszna annak is lehet". Ha a fidesz csinál metót, akkor "miért nincs benne légkondi g.cik"

Nem kicsit vagy ám elfogult! :D

A Budai Simicska . O1G 2019.03.19. 13:01:32

@Pipas: "A legnagyobb gyűlöletkeltő éppen az ellenzék. Egy évtizede másról sem beszélnek, mint arról, hogy az ördöggel is összeállnának, hogy a fideszt megbuktassák, hogy minden fidesz szavazó agyhalott, hogy a kormány egy bűnszövetkezet. "

Ha elolvastad volna a posztot, ugyanezt én is megfogalmaztam kritikaként.

@kocsisj: "Abban nem értek egyet, hogyha Neked nem stimmel az O1G (ami egyébként tök igaz), miért ezen a néven indítasz új fórumot."

Mert ha kreativellenallok.blog.hu néven indítom (ami a mozgalom valódi neve lesz) vagy a saját nevemen, mint Kis Pista blogja, akkor tized annyi embert nem fog érdekelni :) Ez is baj, amivel foglalkozni kell, az előbbi kommentben Tibi Atyával kapcsolatban is ezt írtam.

"Valószínűleg a Márki-Zay féle megoldások lehetnének alternatívák"

Erről egyelőre még nem akarok titkokat elfecsegni, mert kezdeti stádiumban van a mozgalom szervezése, de szerintem is, úgyhogy ők benne vannak a tervezett belső körben, akiknek együttműködési javaslatot fogunk küldeni részletesebb koncepcióval. :)

@Ma Baker: "Csak a normális emberek kategóriáját hagytad ki a cikkből, akiknek a családjuk az első és egyetértenek az EU tagállamok nagyobb fokú szuverenitásával, ha már megdolgoztunk érte 1000 éven át"

Hát én még csak harmincas éveim közepén járok és kb 20 év munkaviszony van a hátam mögött, nem 1000, de ez biztos nem normális hozzáállás :) Abban az 1000 évben történtek olyan dolgok is, amik nélkül ma sokkal előrébb lennénk, ezek közül néhánynak az a nemzeti és/vagy vallásos maszlag is okozója, amit ma a Fidesz tol, szóval önmagában ez kevés. A család meg nekem is fontos, de nem gondolom azt, hogy a baloldalnak kevésbé lenne fontos, legfeljebb a baloldal a gyerektelen embert is egyenrangúnak tartja a gyerekessel, ami szerintem teljesen korrekt, és ettől a gyerekes nem ér kevesebbet, ugyanolyan fontos építőköve a társadalomnak mindenki.

@Nincs közöttünk csicska: "1990-2010ben evente atlag 1%-kal emelkedett a realber (az adossag kisse gyorsabban). 2010 ota atlag 6% a realber emelkedes."

Ott azért volt egy világgazdasági válság is 2008-ban. Tény, hogy Gyurcsányék az utolsó pillanatig bagatellizálták a dolgot, és Magyarországot felkészületlenül érte a dolog, így jobban meg is éreztük, mint mások... De 2010 óta ugyanígy főleg a világgazdasági folyamatok húzzák a magyar gazdaságot, csak most fölfelé, ez nem a Fidesz érdeme (az lenne a csoda, ha a világgazdasági fellendülés közepette mi nem éreznénk belőle semmit)

@TSandor Toth: "Az o.gy választáson az egyéni választókerületekben nyerte meg a Fidesz a választást és nem párt listán."

Listán is 49%-ot szerzett a Fidesz. A Jobbik 20-at, a többiek a 15-öt se érték el, ha az összes 1% felett szerzett párt szavazatait összeadjuk, még akkor is neccesen van meg. És szerintem aki a Kétfarkúra szavazott, az nem szavazna a Jobbikra vagy Gyurcsányékra... Én legalábbis biztosan nem

www.valasztas.hu/dyn/pv18/szavossz/hu/orszlist.html

@cavalry: "A marketing magas szintű ismerete is ezt bizonyítja, hogy az emberek nagy tömegei irracionálisan "gondolkodnak" amit nem nevezhetünk gondolkodásnak."

Pont a marketing a kulcs, marketing nélkül Henry Ford idejében is maximum jobb lovakra vágytak az emberek. Ha a homeopátiát és más baromságokat képesek a marketing hatására elhinni, akkor mi lenne, ha valami olyasmihez rittyentenénk fasza marketinget, ami tényleg jó nekik? A fejlődés ugyanis alapvetően jó, a középkor meg nem volt az, még akkor sem, ha sokan nosztalgiával tolják a "régen minden jobb volt" marhaságot meg a vallásos agyhalált. A fáról is lejöttünk valahogy, és ma már a tűztől sem fél az ember, sőt, jobbágyság sincs, valahogy csak el lehet nekik adni a fejlődést a XXI. században is.

@nnnnnnnn: "ugyanúgy semmi mondanivalója egyiknek sem, azon kívül hogy zavarjuk el a zorbánt, meg milyen rossz itt most orbánc uralma alatt élni. megoldásokról még sose irtak az ellenzékiek blogposztokat."

Hol olvastál ezen a blogon ilyesmit?

Az jogos kritika, hogy még a megoldásról nem írtam, de 2 napja létezik a blog, szerintem adj egy esélyt.

@Gazz: "Te figyelj, azért az feltűnt neked a fene nagy gyűlölet közepette, hogy az írásod csak az ellenzéki médiában tudott megjelenni?"

Sőt, még ott se, egyedül az Index blogketrecben, bezzeg ha Schobert Norbi vagy valamelyik valóvilág-szereplő szervezné a mozgalmunkat, az vezető hír lenne mindenhol :) Ez baj, és fontos probléma, lesz is róla külön poszt.

Nincs közöttünk csicska 2019.03.19. 13:10:46

"Ott azért volt egy világgazdasági válság is 2008-ban. Tény, hogy Gyurcsányék az utolsó pillanatig bagatellizálták a dolgot, és Magyarországot felkészületlenül érte a dolog, így jobban meg is éreztük, mint mások... De 2010 óta ugyanígy főleg a világgazdasági folyamatok húzzák a magyar gazdaságot, csak most fölfelé, ez nem a Fidesz érdeme (az lenne a csoda, ha a világgazdasági fellendülés közepette mi nem éreznénk belőle semmit)"

2007ben a szlovakok gdp-je 9%-kal nott, mi 1%-kal(ugy hogy ezt a lakossagi hitelezes nyilvan novelte). Ma meg valamivel mar elottuk vagyunk, ugy hogy a lakossag es az allam is leepiti a hiteleit.
Azert nehogy mar lecsereljem Orbant a fostenger ellenzekre, mert egyebkent szerintem is faszsag a stadion, meg meg jo par dolog.

A Budai Simicska . O1G 2019.03.19. 13:10:51

@Pipas: Félreértesz. A 4-es metróra meg az M6 alagutakra el lett baszva egy valag pénz, és egy csomót el is loptak belőle, de legalább a műszaki tartalomra nincs panasz. A 3-as metróval az a bajom, hogy SPÓROLTAK rajta, miközben máskor egyáltalán nem szempont szaros 10-20 milliárd Forint... Pedig a 3-as metrót ténylegesen több százezren használják, ha valamire nem kellett volna sajnálni a pénzt, akkor az ez.

Pipas 2019.03.19. 13:13:12

@A Budai Simicska . O1G: "Pont a marketing a kulcs, marketing nélkül Henry Ford idejében is maximum jobb lovakra vágytak az emberek."

nehéz is felfogni hogyan fejlődhetett marketing nélkül az emberiség cirka 198800 éven keresztül. :D marketingesek nélkül, akik elmagyarázták az emberiségnek, hogy a lósz.r szaga nem jó, az autó jobb. :D

marketing... :D

A Budai Simicska . O1G 2019.03.19. 13:14:21

@Nincs közöttünk csicska: Abban teljesen igazad van, hogy ne cseréljük le a lószart kutyaszarra, ezt én nem is mondtam egy szóval se. Ha érdekel, listán és egyéniben is a Kétfarkú Kutya Pártra szavaztam, mert faszom kivan az egésszel, ők legalább jó arcok és egy kis vidámságot hoznak a politikába, és sok szempontból ennek ellenére is komolyabban képesek megfogalmazni a problémákat, mint Gyurcsányék, akik csak annyit tudnak mondani, hogy fújorbán.

A Budai Simicska . O1G 2019.03.19. 13:19:36

@Pipas: nyilván vannak olyan dolgok, amik fejlődését természetes igény generálja, de nagyon sokszor a marketing az, ami gerjeszti az igényt. Mondok egy másik példát: okostelefon, mobilinternet. 20 évvel ezelőtt gondolta volna bárki, hogy az embereknek szükségük van érintőképernyőre? Még Uj Péter is ezt írta a mobilinternetről 2000-ben, hogy egy faszság az egész: index.hu/tech/mobil/wapup/ - aztán valahogy mégis kiderült, hogy az emberek akarnak a villamoson internetezni, hiába, hogy 20 évvel korábban még eszükbe se jutott volna.

A Budai Simicska . O1G 2019.03.19. 14:25:02

@I_Isti: később hozzátettem, hogy a 8 alaptípuson belül is vannak átmenetek és átfedések, de ez a 8 már több, mint a 2, ami a fenti infografikán látható.

@Ma is mentek gecizni?: "Olyan stadionokra például, amelynek nézőtere már évtizedek óta le volt zárva, mert ÉLETVESZÉLYES volt! Mert ezt hagyták ránk! Te kivinnéd a családodat ilyen stadionba szórakozni, ahol összeomolhat alattatok az egész?? Mert a libsik ezt várják el..."

A stadionok nézőszámai alapján nyugodtan le lehetett volna dózerolni a veszélyeseket, elég lenne helyettük egy nagy füves placc, az a párszáz szurkoló meg elfér a közeli kocsmákban, ahol a TV-ben nézheti a meccset. Miért közérdek egy maréknyi ember szórakozása, miért kell erre közpénzt költeni egyáltalán? Mert ha még tömeges igény lenne rá, azt mondanám, hogy oké, panem et circenses, de még így is alig járnak meccsekre, hogy mára ez maradt az egyetlen adómentesen adható cafeteria-juttatás.

@predike: "jól menő multimilliomos magyar vállalkozóktól rendszeresen hallom a panaszt, hogy "nehogy már egy bolti eladónak vagy takarítónak 150 ezer bruttónál többet fizessek"

Ez már szerencsére mint ha változni kezdene, én vállalkozó ismerőst arra hallom panaszkodni, hogy 300 nettót is adna egy gyógyszerésznek, de mivel vidéki kisváros, a fiatalok többségének még ennyiért sem perspektíva, inkább mindenki Pestre jön valamivel kevesebb pénzért.

@Suszter András: "Azzal nem értek egyet, hogy O1G.2.0 legyen a mozgalom neve, mert ezzel máris elköteleződsz egy adott oldal mellett"

Az O1G 2.0 csak a blog neve, a mozgalomé (melynek egyik alapító tagjaként írok, de nem a saját tulajdonomként tekintek rá, hogy a nevében írjak) Kreatív Ellenállók. Már készül saját .hu domainen a saját weboldal, ott többen is fogunk majd blogolni, videózni, stb, de fontos, hogy a közös projektek kivételével mindenki saját nevén, saját meggyőződéséből alkosson, elfér ott egymás mellett az egyszerű O1G mém és a kormány adott intézkedésével egyetértő normális hangvételű pozitív kritika is, a lényeg, hogy ez a sokféleség képviselhesse magát valahol, és értelmes viták alakuljanak ki. Meglátjuk majd a gyakorlatban, hogy ez mennyire lesz működőképes, én hiszek benne :)

"Ha pedig a posztíró vagy bárki elindít egy ilyen ellenálló mozgalmat, akkor a közelbe se engedjék egyik politika párt politikusát sem, magánemberként sem"

A többivel is egyetértek, de erre kiemelten oda fogunk figyelni.

@Fermentátor: "Oké, sok dolog világos és örvendetes, amit a poszt-toló írt, de azért az mégsem jön át (nekem legalábbis), hogy miért azt írj a zászlajára, miért arról nevezi el "mozgalmát", amiből a leginkább elege van"

Erre az előző, Suszter Andrásnak is írt kommentrészben a válasz, csak betagellek téged is, hogy te is kapj róla e-mail értesítőt ha tényleg érdekel a válasz :)

@apro_marosan_petergabor: "Honnan hová jutottunk 10 év alatt...
Az ország csődhelyzettő l(benne a devizahitelesekkel, munkanélküliekkel stb.) a
majdnem teljes fogalkoztatottságig, szépülő fő és más városokig, támogatott
határontúli magyarokkal, folyamatosan, tempósan emelkedő bérekkel
stabilitással, csökkenő államadóssággal, alacsony kölcsön-kamattal stb.... "

Igen, többnyire EU-s pénzből. Annak az EU-nak a pénzéből, amit a kormány minden létező platformon folyamatosan támad, és ami ellen folyamatosan uszít.

"- Melyek a rövidtávú ország érdekek?
- gazdasági prosperitás"

Ez hosszútávúnak is jó

"- Hosszútávú ország érdekek?
- megmaradó - magyar elkötelezettségű - népesség szint"

Én nem vagyok magyar elkötelezettségű. Szeretem ezt az országot, de szerintem ugyanúgy tudnék boldogulni Ausztriában is, és valahogy nekem nem ad okot büszkeségre, hogy hova születtem. De ide köt sok minden, és szívesen dolgoznék azon, hogy ne kelljen elmennem (erősen rezeg a léc)

"- ne legyen bevándorlás (nem integrálhatóak, egy idő után nem ismersz rá
országodra - ezt fel kell ismerni)"

Ne legyen illegális bevándorlás. Aki ide szeretne jönni, annak keményen verjük a fejébe, hogy aki kecskét akar baszni, az húzzon haza, de aki hajlandó magáévá tenni az európai normákat, meg hogy miért Európa a faszább hely, mint az a putri, ahonnan ő jött (például mert mi már a középkor óta nem annyira vagyunk vallásosak, még ha egyesek ezt a látszatot keltik is) és hajlandó dolgozni, hasznos tagja lenni a társadalomnak, az kap egy esélyt, persze szigorú átvilágítás után és folyamatos ellenőrzés mellett.

Ez így jó kompromisszum? Vagy mondjuk azt (és fogjuk be ezzel a migránsoktól rettegők száját) hogy ide aztán nem jön senki? Végülis úgyse jön ide senki, úgyhogy részemről mehet, kb mint ha azt mondanánk, hogy a Balatonba senki nem telepíthet kék bálnát :)

"- >> családtámogatás (de hogy? - nem segéllyel! )!"

Erre nem tudok válaszolni, nem vagyok a téma szakértője, csak azt látom, hogy nálunk jobb anyagi helyzetben levő országok demográfiai mutatói se sokkal jobbak. Lehet, hogy ezt inkább nem kéne erőltetni egyáltalán, inkább a fenntartható fejlődést, hogy 2100-ban is legyen HOVA gyereket szülni?

A Budai Simicska . O1G 2019.03.19. 15:05:03

@VT Man: "A legtobb Fideszre szavazo szivesen szavazna masra, ha lenne mas."

Ezzel egyetértek.

2002-ben, 2006-ban és 2010-ben a Fideszre szavaztam, 2014-ben nem mentem el, 2018-ban pedig a Kétfarkú Kutya Pártra, mert én is azt látom, nincs értelmes alternatíva (tulajdonképpen csak azért mentem el, mert fontosnak tartom az állampolgári jogaim gyakorlását).

"Ha lenne olyan, aki azt mondja, hogy tartsuk meg az egykulcsos adot, tamogassuk a csaladokat -- hasonloan, de esetleg mashogy"

Az előző kommentben is szóba került a családtámogatást, nem ismételném magam, az egykulcsos adót nem tudom megítélni, szerintem igazságtalannak tűnik, legalább egy legalsóbb jövedelmi rétegben levőket segítő (esetleg adómentes) kulcs kéne, de az meg visszaélésre ad okot és a feketegazdaság felé terel, szóval ez nehéz ügy. A KATA viszont egyértelműen jó dolog, az mindenképp maradjon, én például fontosnak tartanám, hogy a fiatalok vállalkozókedvét erősítsük.

@Nincs közöttünk csicska:

"Hollandiaban konnyebb megelni. A gyarmatositas jol fizet."

Fizetett úgy 100 évvel ezelőtt. Manapság inkább az elektrotechnika, gyógyszeripar, hajógyártás, építőipar, meg a miénknél kissé fejlettebb mezőgazdaság húzzák Hollandiát, mi meg alacsony hozzáadott értékű összeszerelőüzemekkel próbálkozunk, mert a sok munkahely a cél, nem a jó munkahelyek.

@Ekrü: "A közösségi médiába mindenki azt ír vagy oszt meg amit akar."

Ez igaz, de a fontos problémákról és esetleg megoldásokról szóló dolgok sokkal kevesebb emberhez jutnak el, mint a felkapott baromságok, ami pedig baj, mert így a tartalomgyártók is arra vannak ösztönözve, hogy alacsony színvonalú, bugyuta tartalmakkal árasszák el a közösségi médiát, aminek a zaja elnyomja a gondolkodókat. Ezt írtam kb 2-vel ezelőtti kommentben Tibi Atyáról is, és ilyen értelemben az O1G 2.0 név találó: ha a népnek O1G kell, akkor nyomjuk az O1G-t, de közben legyen mellette más is, aminek értelme is van, hátha így többekhez eljut, mert ha valaki kérdezi, hogy mégis mire jó ez az O1G-zés, akkor lehet linkelni ezeket a posztokat.

@Sesquatch Hegyi: "Azzal együtt hogy számomra a fidesz vállalhatatlan, ha nem értjük meg, hogy különböző embercsoportok miért támogatják őket (és egyszerűen csak náciknak, bértrolloknak, kollaboránsoknak nevezzük őket), akkor soha sem lesz esély a kormány lecserélésére. "

Köszönöm, ez a cél, ami pedig az O1G nevet illeti, már fentebb leírtam, téged is csak azért tag-ellek, hogy lásd, válaszoltam (még ha nem is írom le még egyszer ugyanazt)

"Talán legjobb példa erre a gyerektámogatás körül kreált balhé, ami talán a svéd miniszter nyilatkozatával csúcsosodott ki, ahol kb a náci németországhoz hasonlította a támogatáskosarat."

Igen, ez benne is van a posztban a G csoport jellemzésénél, csak egy másik példával, amit a szocik mondtak: "Eleinte ösztönösen felszólaltunk ellene, aztán kiderült, hogy a saját bázisunk 70 százaléka egyetért vele. Nem biztos, hogy az a legjobb stratégia, ha a saját bázisodat akarod megnevelni" - hát ez tényleg gáz.

@BéLóg: "A kormány NEM hiszi hogy a többség vele van.
A kormány (és egyébként MINDENKI) TUDJA hogy ez az igazság. "

2,6 millió ember objektíven nem a többség egy 10 milliós országban, ha csak a választásra jogosultakat nézzük, annak is kb 30 százaléka.

@Tzp: "Kizárólag a pártok tudnak összefogni, azokat meg anyagilag kényszerítette bele a széthúzásra."

Ki kényszeríti bele például Gyurcsányt, hogy a tavalyi bukta után 2022-ben is megpróbálja a stabilan 10% alatt vergődő pártocskájával megdönteni Orbánt? Lássa be, hogy ez nem megy, törődjön a vállalkozásaival és éljen meg belőlük jól, közben ha részt kíván venni a politikában (ami egy demokráciában állampolgári jog, sőt kötelesség) akkor meg írjon blogot, vagy azokat a bizonyos "kibaszott jó könyveket" a modernt magyar baloldalról. :)

@tittipecci: "Hiába megy a mostani hatalom, nincs senki az országban, aki végre normális morált tudna hozni, aki egységet teremtene ebben a nemzetben és nem megosztana."

Én a problémát inkább abban látom, hogy igény nincs rá, a másik poszt erről szól:

o1g2.blog.hu/2019/03/17/elobb-utobb_meguntak_hazamentek

(lehet, hogy hiba volt egyszerre kirakni a kettőt, mert külön-külön is Index-címlapra mehetett volna, de legalább így tudom mérni az átkattintások alapján az érdeklődést)

Az igény viszont olyan dolog, amit feljebb már írtam: 20 éve iPhone-ra se volt igény, és Uj Péter nyilvánosan hülyézte le azokat, akik szerint normális gondolat a villamoson internetezni. A világ változik, és az emberek is, ez a politikában javarészt a marketingen múlik.

cavalry 2019.03.19. 15:31:08

@A Budai Simicska . O1G: A marketinget nem úgy kell érteni hogy az egy csodaszer. Akkor van baj, ha tulajodonképpen a csalás csomagolt formája. A racionális gondolkodásra képtelen egyedeknek valamilyen tetszetős csomagolásban eladnak bármit, és a pszichológia módszereivel "lezárják" a tranzakciót. Tudod csak most csak neked féláron az utolsó darabokat, ha kifizeted az egészet akkor féláron stb. Tessék már felfogni hogy az emberek idióták tömegesen. Kivéve aki ezt elolvassa :) . kipróbáltam egy tömött kocsmában, hogy van egy logikai feladat, aki 5 perc alatt megoldja kap két doboz sört. Hozzá sem tudtak kezdeni pedig még nem is voltak részegek. Ezt a feladatot egy holló simán megoldja (fent van a neten). Az embereknek nem jött össze. Na most akkor a világgazdaság és a globális felmelegedés összefüggéseit akarod neki eladni különös tekintettel a gyermekvállalásra és a házépítést hitelre céljából -Csok meg minden? A párt programokkal akarod őket idegesíteni, egy mondatot sem ért belőle nálunk 5 millió ember. Ezzel szemben az arab harcos hazamegy, letűzi a lándzsát, ha addigra az asszonyka nem térdel elég gyorsan meztelen seggel, akkor úgy elveri mint a cimbalmot. Lesz is gyerek - évente egy tuti.

A Budai Simicska . O1G 2019.03.19. 15:52:53

@ételizésítő: "A blogger meg egy magától elszállt fidesznyik faszkalap."

Köszönöm, eddig még csak sorosbérenc hazaáruló voltam, vártam, hogy ezt is hozzám vágja valaki. A fenti grafikonból ugyanis következik, hogy van egy bizonyos társadalmi csoport, aki egyszerre fideszbérenc faszkalap és sorosbérenc libsi faszkalap, te vagy rá a bizonyíték, hogy ez így megy :D

@Minden ballib bérretteg: "Hogy a ballibek azok, akik agyatlanul náciznak, antiszemitáznak mindenkit aki a nemzeti érdekeket helyezi előtérbe, kb 1945 óta "

Mik azok a nemzeti érdekek? Szerintem például az egyik legfontosabb, hogy még egyszer soha ne fordulhasson elő olyasmi értelmetlen pusztítás, ami 1938 és 1945 között, mert annál nagyobb nemzetáruló nincs, mint aki a nemzet akár egyetlen fiát is értelmetlenül a halálba küldi, mindezt valami magasztos cukormázzal leöntve hazafias kötelességnek állítja be.

Orbán egyébként szerintem nem náci, és nem is diktátor, inkább olyasmi, mint Kádár, aki látszólag a dolgozó nép érdekeit tartja szem előtt a gondolkodó értelmiség kárára.

"A csőcselék néhány száz tagját. És valóban nem verni kellett volna őket, hanem élessel halomra lőni a gyújtogató csürhét."

Ugye az megvan, hogy ez ugyanolyan szélsőséges és káros gongolat, mint a "lőjük le az összes migránst" az általad is kritizált oldalon? 2006 október 23-án megállapítást nyert, hogy hiba volt az Alkotmány utcában randalírozó csőcseléket a Bajcsyn végig (két kilométeren keresztül!) Astoriánál tartott békés megemlékezés felé terelni és ott oszlatni a vegyült tömeget.

@fátum: "A cikk címére válaszolva; a kommentekből látszik, hogy nem. :-)"

Erről írtam az A csoport jellemzésénél: soknak tűnik a fanatikusok kommentje, de ez nem annak köszönhető, hogy a többség fanatikus, hanem inkább annak, hogy általában a fanatikusok kommentelnek. A zárt csoportba jelentkezőktől például tök értelmes gondolatokat olvasok egy olyan egyszerű kérdésre feltett válaszként, hogy "mi a véleményed Orbán Viktor Miniszterelnök Úrról" :) (Arra számítottam, hogy a többség annyit ír majd, hogy "egy geci" de közel sem).

@Szabványok: "Rám leginkább az F illik.

A baj az, hogy az ellenzéktől is félek, szerintem hatalomra jutásukkor sem tudnák helyreállítani az intézményrendszert és a társadalmi tudatot ért károkat.
Pl. a xenofóbia visszaszorításoz évtizedek kemény munkája kell.

Ráadásul az ellenzék is paternalista módon képzeli a megújulást. Sőt, fél lábbal még a szocializmusban vagyunk, a rezsicsökkentés és az állami szabályzás a népszerű.
Ráadásul az emberek tudatában az ellenzék a "baloldal". Most hogyan magyarázza meg egy "baloldal", hogy a bank az egy piaci alapon működő szolgáltatás és nem jótékonysági intézmény?"

Üdv az F klubban :)

Ugyanezt gondolom én is, és a mozgalmunk egyik alapító tagjának van is erre koncepciója, ami szórakoztató ismeretterjesztő (főleg infografikás-animációs) anyagokkal próbálna egy kicsit rendet tenni az emberek fejében. Ha esetleg ilyesmihez értesz, mindenképp jelentkezz a belső körbe, a zárt csoportban többet is megtudhatsz.

@MEDVE1978: az egész kommenteddel egyetértek, ez engem is különösen aggaszt:

"1. Fidesz2-vé válik, hatalmasat vérengz és minden korábbi FIDESZ pozíciót elpusztít. Persze nem nagyon hihető, hogy szakértői posztokra, nagy részére megfelelő embert fog találni. Ezért ugyanolyan kontraszelektált elitet, rendszereket hoz majd létre, csak itt a saját "törzsét" haverjait hozza helyzetbe.
2. Megpróbál tisztességes politikai erő maradni. Ebben az esetben a saját halálos ítéletét írja alá. A különböző alrendszerekbe ültetett FIDESZ katonák szabotálják majd a munkát, szivárogtatnak. A nép hamar felejt, Viktor már egy-két év múlva visszatérhet."

Őszintén nem tudom, mi lenne rá a megoldás azon kívül, hogy reménykedünk: bárki is váltja a Fideszt, tanul a kormányzás hibáiból. Bár sajnos én ugyanebben reménykedve szavaztam 2010-ben a Fideszre, mert azt hittem, az akkori kormányt már nem lehet alulmúlni. Tévedtem :(

"Vak dolog azt nem észrevenni, hogy vannak haszonélvezői a rendszernek, akik nem hülyék. Ha csak a zsebem érdekelne, Orbánra szavaznék."

Ez viszont benne is van a posztban, a 8 csoport közül a második az intézkedések haszonélvezői.

@convar: "meg 2022-ben szarok majd a választásokra is, úgyse lesz akkor se egyetlen épkézláb alternatíva sem, de még azt is megkockáztatom hogy 90%-ban uaz lesz a politikai paletta mint 2018-ban. Vagy ha esetleg mégis elmegyek, akkor a Kutyapártra szavazok."

Hajrá, szerintem én is, tavaly is rájuk szavaztam :) De azért csak jó lenne addig megpróbálni valamit, mert mégiscsak a mi országunkról van szó, nem a politikusokéról, és nem nézhetjük tétlenül, ami történik. Én legalábbis nagyon rosszul érezném magam, ha tétlenül kéne néznem, legfeljebb ha nem sikerül, úgy megyek el innen, hogy megpróbáltam.

Nincs közöttünk csicska 2019.03.19. 15:55:18

"Orbán egyébként szerintem nem náci, és nem is diktátor, inkább olyasmi, mint Kádár, aki látszólag a dolgozó nép érdekeit tartja szem előtt a gondolkodó értelmiség kárára."

Tegyuk hozza, igen helyesen. A dolgozo ertelmiseg nem jar rosszul Orban adoival, nade gondolkodo? Az meg minek?

A Budai Simicska . O1G 2019.03.19. 16:14:23

@ételizésítő: "ha néger, azzal semmi baj, de ha muzulmán, akkor kurvára próbálnám lebeszélni a lányomat, mert minden muszlim elmebeteg, csak van, amelyikben még csak lappang, és 30-40 éves kora táján tör elő."

Szerintem mindenki elmebeteg, aki 2019-ben felnőttként bármelyik ókori mendemondára alapuló vallást képes olyan szinten komolyan venni, hogy az egész életét alárendeli annak. A muszlimok között talán magasabb az arányuk, mert ők kb 600 év lemaradásban vannak (nálunk 300 éve volt a felvilágosodás, előtte itt is ugyanaz ment, mint ma náluk, 300 év múlva talán ők is észhez térnek) de én például a lányomat ugyanúgy lebeszélném egy hithű katolikusról is.

@Pipas: "Kapitalizmusban nem bűn munka nélkül pénzhez jutni."

Nem, ha a saját pénzedet játszod el mondjuk tőzsdén, vagy ha valami startup inkubátorba tolod. Benne van a pakliban, hogy milliomos leszel, de az is, hogy hajléktalan, a te bajod, Rogánék viszont a mi befizetett adónkkal hazardíroznak.

"mi ez a cenzúra dolog már? Nem vetted észre, hogy magyarországon mindenki olyan parasztságot terjeszthet, amilyet akar?"

Igen, de például a közszolgálati médiának nem valami random parasztságot kéne tolnia évi 80 milliárdból, hanem a közt kéne szolgálnia. A cenzúra egy formája az is, ha megmondják, hogy mit mondj, nem csak az, hogy mi az, amit nem lehet.

(Amúgy most, hogy a kommentek végére értem, nem találtam kirívóan trollt, úgyhogy nem cenzúráztam egyetlen egyet se) :)

Nincs közöttünk csicska 2019.03.19. 16:21:52

@A Budai Simicska . O1G: A falygyalazas veszejes!

Normalis (nem cseled) csaladban fel sem merul az interracialis hazassag, es tokmind1 hogy japan, kina, usa vagy europa.

I_Isti 2019.03.19. 16:32:32

@A Budai Simicska . O1G: "Szerintem mindenki elmebeteg, aki 2019-ben felnőttként bármelyik ókori mendemondára alapuló vallást képes olyan szinten komolyan venni, hogy az egész életét alárendeli annak. "

Ha elgondolom, hogy emberek sokasága még mindig abban hisz, hogy a majomtól származik, hát, nem is tudom melyik a riasztóbb...

GyMasa 2019.03.19. 16:45:19

@A Budai Simicska . O1G:
"De szerinted Orbán nem szarja pont ugyanígy telibe a tüntetéseket?"
Szerintme eppenhogy nem szarja le. Ott volt pl. a netados tuntetes is.
Latta, hogy van ellenallas, es kihatralt a torvenytervezetbol.

GyMasa 2019.03.19. 17:00:05

@GyMasa:
Pedig kivezenyelhette volna o is a karhatalmat leesett azonositokkal, azt' jol szejjelkergethette volna oket.
Csak, o tanult 2006-bol, es kinosan ugyel ra, hogy a rendorseg szigoruan a torvenyes keretek kozott maradjon a tuntetesek alatt.

MEDVE1978 2019.03.19. 18:10:10

@Tzp: Itt mindig az a kérdés, hogy mi az a normális kulcs. Ha mondjuk 10% lenne az alsó kulcs 15% a középső, 20% a felső, azt mondanám, hogy ez még elviselhető.
A probléma itt nagyon makro szintű, méghozzá az, hogy a vállalkozások nehezen adóztathatók lettek világszerte. Ennek ok az adóoptimalizálás, az adóparadicsomok, az adócsalás stb. Az államok a bevételek csökkenését ezt követően kreatívan kezelték: megemelték a jövedelemadókat vagy megemelték a forgalmi adókat, amelyeket innentől kezdve magánszemélyek fizettek. A probléma ezzel az, hogy továbbra is nagyon-nagyon sok pénz végzi az adóparadicsomokban vagy csalja el a "vállalkozó". Ezekből vígan működhetne minden állam a fejlett országokban. A baj az, hogy így az állam ökle egyre inkább a demagóg elnevezéssel élve "bérből és fizetésből élőket" találja el.

Willkommenskultur 2019.03.19. 18:33:42

@MEDVE1978: "A baj az, hogy így az állam ökle egyre inkább a demagóg elnevezéssel élve "bérből és fizetésből élőket" találja el."

Mert korlatlanul potolhatok.

A vallalkozok megvedik magukat.

Amugy csak a fogyasztast kene adoztatni, szvsz. Az igazsagos, kornyezetvedo, megtakaritasra osztonoz stb. BS.

fátum 2019.03.20. 18:30:23

@A Budai Simicska . O1G: A magam részéről nem kedvelem Orbánt meg a jelenlegi vezetést, de még mindig kisebb rossznak tartom, mintha az MSZP, DK vagy a Jobbik alakítana kormányt, pláne koalícióban. Azok úgy lopnának, hogy még jobban szétvernek mindent, szerintem. Az LMP lavírozása sem szimpatikus. A Momentum túl idealistának tűnik, az MKKP meg alapvetően viccpárt, de a jelenlegi helyzetben még velük tudok legjobban azonosulni. Utóbbi kettőnek még ott a fenekén a tojáshéj, sokat kell még tanulniuk. Másrészt, mindig megpróbálom elképzelni, hogy mit kezdenének a nemzetközi politika cápáival szemben. Mit vennék házőrzőnek boxert vagy palotapincsit?
Azokkal kapcsolatban, akik a lábukkal szavaznak csak megemlíteném, hogy a tömeges nyugatra vándorlás sok környékbeli országnak okoz ugyanolyan vagy akár még komolyabb problémát, mint nekünk, pedig Orbán csak itt van. Szóval, alapvetően gazdasági okokból mennek nyugatra, amin az sem változtatna, ha holnaptól más lenne kormányon. Persze, lehet vele arcoskodni, hogy ki, miért ment nyugatra, meg ott neki mennyire jó, és akik itt maradtak milyen hülyék stb., de elég átlátszó.
A változásért tenni annál többet, hogy szavazok, meg elmegyek 1-2 tüntetésre nemigen fogok. Ha az embernek dolgozni kell nap, mint nap, ráadásul már az idősebb korosztályhoz tartozik, esetleg az eü. állapota sem tökéletes, akkor ennél többre nem futja. Valójában már kommentelni is csak ritkán szoktam, mert nem akarom felhúzni magam az ilyen vitákon.

Kovape 2019.04.05. 21:56:53

2019-ben aki fideszes, az gondolkodjon el néhány dolgon:
-vágjátok, hogy a rezsicsökkentés egy kurva nagy lehúzás volt? Hogy a világpiaci árak fölött voltak az árak?
-mészáros haverotok lassan bekebelezi az egész országot, mindenhol ott van, túláraz minden projektet ezzel a zsebetekből kivéve rengeteg lóvét.. Ez OK? Jó nekünk?
- befektetnétek beteg szüleiteket nyugodt szívvel bármelyik kórházba?

Ha mindháromra igen a válaszotok, akkor ok, tiszteletben tartom.
Gondolkodjatok már el! Majdnem annyi lóvé áramlott az utóbbi 10 évben az országba (ha nem több) mint anno a Marshall-segély (ezekből országokat állítottak talpra). Hol van ez a sok pénz?

Brüsszelt szidjátok teli pofával...hahó, ők adták a pénzt, világos?
Egy fogatlan 90 éves emberre uszít egy gyökér, ti meg ugrotok rá úgy, hogy azt se tudjátok, hogy ez a vén csont a bálványotokat pesztrálta, és gyakorlatilag nélküle egy csencselő cigány lenne még mindig ott a szaros kis falujába és kubikolhatna az apja bányájába?
Kibaszott nagy barmok vagytok, ébredjetek már fel! Szórjuk a pénzt külföldre fociakadémiára, meg kórházra? Külföldre? Ázsiába, basszátok meg? Ázsiába építünk kórházat? Szerintetek ez rendben van??

Srácok, ebből előbb-utóbb nagy bukás lesz.. Remélem akkor is majd hangoztatjátok, hogy ti végig fideszesek voltatok és büszkék vagytok lölőre, vikire meg az egész bagázsra, és vállaltok mindent!
süti beállítások módosítása